12-taggare



Jo nu har det hänt, "familjens överhuvud", dvs min man har skjutit sin första älg !!!!! en riktig stor baddare,
12 taggare på 230 kg, de ni, snacka en som är överlycklig !! Grattis till dej älskling !!
Så äntligen har dom jagat klart för i år, fattar ni vad underbart, så får stackarn sova ut på lördagarna



Igår bjöd Magnus ut sina anställda med respektive till Casinot på en poker kväll med super god middag & dryck till. Senare gick vi ner & provade lyckan, & ja vi vann/spelade bort en del, men for hem med
ca. 3000+ i fickan, inte dåligt pinkat tyckte vi.

Imorse bar det av till träningen med Gustav, väl hemkommen efter lite handling, bakade jag saffrans bullar, jätte goda & lätta att göra, tycker att dom rätta "katterna" blir så torra, därför har jag börjat gjort dom här istället



Saffrans bullar
ca. 20-25 st   225c  ca. 10min
Normalstora bullfornformar

5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ g saffran
½ tsk mald kardemumma
1 dl ljus sirap
1dl smält smör (ca 50g)
1 ägg
1½ dl mjölk
1 dl russin (om man vill ha)

Uppvispat ägg till pensling samt pärlsocker & ev. hackad mandel

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt det blöta, rör ihop väl. Klicka sedan ut
ca 1- 1½ msk i varje form, pensla & strö över pärlsocker & ev hackad mandel.

Gräddas i ca 10 minuter
Klart !!

Till middag har jag gjort currykyckling, vi får se om det blir ris eller pasta,
Hockeymatchen måste ta slut först, hoppas det går bra för dom!!!!!!!

Tjing tjong

Kommentarer
Postat av: emma

Åh, stort GRATTIS till magnus då!! applåderar Åh vilket enkelt lusserecept..det måste jag testa!!! Trevlig advent på er! Kram Emma

2008-11-30 @ 10:27:28
Postat av: Linkan

Saftiga lussebullar(ca 30-35 st.225gr.ugn

50g jäst

100g smör (smält)

250g Kesella,lätt

2p saffran stött

1 1/2 dl vit sirap

1/tsk salt

15-17 dl vetemjöl

Garnering;russin

Det går att göra likt vanl. kanelbullar,men fyllning av florsocker och Smör, bred på ,rulla ihop och skär som kanelbullar. Lägg i formar.

Ber:Smula jästen i bunke. Smält smöret o tillsätt mjölken värm till 37 gr.Häll spadet över jästen så det löser sig.Tillsätt Kesellan,saffran sirapen salt och det mesta av mjölet.Kör i assistenten så degen blir blank och släpper kanterna den ska vara,hellre lite för lös än för hård.Jäs i ca 40 min.Baka ut o lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar o jäs igen ca. 30 min .Pensla med uppvispat ägg och garnera m. russin eller som vanl. bullar pärlsocker.Grädda mitt i ugnen.VARMLUFT- ugn något lägre värme, ung.200-gr.5-8 min gräddning.Garanterat mjuka o goa.LYCKA TILL!

2008-12-03 @ 18:15:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0