Lördag & ett låååångt inlägg

Myspace Comment: Saturday 04

Hej på Er !

Jaa det har väl gjorts lite sen sist jag skrev, jobb, utv.samtal med sonen, husvisning, kryssning till Åland,& en begravning bl.a.

Utvecklingssamtalet gick utmärkt, sonen har väl inga större bekymmer med skolarbetet, fast han längtar tillbaka till sin gamla skola till & från fortfarande, lite förståelse har jag väl för det, då det var mer ordning & reda i den klassen....men men man kan tydligen inte få allt här i världen.

Ja husvisning har vi ochså varit på, kändes väl så där, eller jag vet inte.....gick väl för att få lite distans till om vi skall bygga eller inte, vi står ju fortfarande i valet & kvalet, men det känns som vi måste ta ställning till det rätt så snart. Vidare så finns det inte så många tänkbar hus här i sörberge för vår del, eller jo men då måste dom ju bli till salu ochså....För den här gången måste det kännas bra, dvs att här vill vi bo, för vi blir ju inte yngre precis. Nu tänker säkert många att vi bor bra där vi bor, & så är det ju, vi har jätte bra hyresgäster osv, men vi vill bo i ngt eget, tror det blir bäst för både oss & våra hyresgäster, men detta var ju ochså en sk "mellanlandning" för oss, det visste vi redan när vi köpte det.
Vidare har jag ochså hört att det är många som tror att vi skall sälja denna fastighet, & så är inte fallet, denna behåller vi & hyr naturligtvis ut vår lägenhet ochså.

En begravning hanns även med igår, det var Love´s tvilling syster Lena som begravdes, så jag följde med Love på den. Alltid jobbigt med begravningar, hur än lite eller mycket man känner personen. Tror det sitter i sen min egen pappa dog, det år då jag skulle fylla 17 & pappa som blev 42,
som för övrigt jag ochså fyller i år......

Igår blev det grillning på vår nya grill

Man kan väl säga så här, känns som maken har lite värre kök än mej nu förtiden....

Ett litet grilltips, något vi definitivt kommer fortsätta att grilla så är det ananas, hur gott som helst,
grilla bara den som den är, alltså du måste skiva den först, sen gjorde jag typ trekanter av skivorna.

Kryssningen till Åland var jätte trevlig, stundvis lite stressig, men annars jätte bra, mamma & co hade bokat denna resa för ett par månader sen, så vi bokade lite senare & överraskade dom verkligen, vi klev på i sörberge & dom i timrå, snacka om chockad & glad dom blev då.

Här kommer lite bilder, & dom små kan man klicka på så blir dom större.

Maken har inte stressat ner riktigt här....

Mor & Lars

Här känns det som om han är liiite mer avslappnad....

Mor & dotter

Min älskade familj !

En alltid lika glad Siv



Vad säger man, älskar ju dessa bilder, Lina "lekte" Taitanic


    


Tror inte sonen tyckte det vara lika kul att "leka"



Här är vi nästan hela gänget, Magnus fotar ju.
 

Kan ju även berätta att när vi var på tax free, så blev Lina bjuden vid flera tillfällen på både likör, sprit & vin !!! men stopp sa mamma (alltså jag) hon är bara 16 år, då blev dom lite rolig, för det trodde dom definivt inte....

Lina spexar lite, sätter fast drinkpinnen mellan tänderna.
   
   
   
   
Avlutar med en bild på Gustav, när vi kom hem, han var sååå stolt över sin inköpta klubba som bestod av fler klubbor inuti.


Ha en fortsatt trevlig helg, för vår del blire ju grillning igen....samt gräsklippning & tvättning.


Bye bye

Länge sen sist !

Myspace Comment: Sunday 13

Hej alla mina trogna bloggvänner !!!

Jag förstår att ni saknat mina inlägg.....men på ngt konstigt vis har jag inte haft lust, dels har man ju så mycket att göra på våren kontra vintern, & speciellt vi som har hyresgäster att ta hand om, sen har min vår allergi varit ovanligt jobbig, inte en massa kli i ögonen som jag brukar ha, utan jag har fortfarande den där förbannade klådan på kroppen, ja jag vet att jag måste gå till läkaren, men inte ens det har varit ngn prio liksom, & speciellt när det går över (för ngt dygn) när jag ta medecin, men det är ju den jag blir såååååå himla trött av.

Jag har funderat på det här med min blogg, & jag har verkligen saknat den själv, men känner inte att jag kan/orkar uppdatera den typ varje dag, blir liksom ett stressmoment, men jag tänkte att det är bättre att skriva ngn/några dag i veckan istället, åtminstone nu under sommaren. Vidare är ju jag en sån person som vill skriva när jag väl skriver + lägga in kort, kan liksom inte lägga in korta inlägg....& personligen tycker jag att det är extra kul att läsa bloggar med foton.
Så vi tar det lite si & så nu ett tag då, men gå gärna in varje dag ändå, för man vet aldrig....

Den här helgen har inte varit sej riktigt lik....har bara haft denna dag uppbokad med ett sammandrag för Gustavs fotboll, är med i föräldra gruppen & då är det vi som står för försäljningen, men som i fredags & igår lördag så hade vi liksom inget för oss, förutom lite små fix i några lägenheter, vi har nämligen bytt alla vitvaror (spisar, inbyggn.micro, kylar & frysar) åt hyresgästerna både här där vi bor & i stan,  jo nu har spenderar byxorna varit på phuuu ;) men det blir ju mer miljövänligt samt billigare i längden & framförallt var vi tvugna, det var ju inte bytt sedan det byggdes -98 resp -90.

För övrigt då, så är det väl som vanligt, jag har gått upp till 50% på jobbet nu, känns jätte bra, trivs verkligen fortfarande lika bra, om inte bättre för man börjar känna fler & fler, samt att jag börjar kunna det mesta känns det som , eller det finns nog väldigt mycket mer att lära sej, men för mej är detta verkligen ett lyft,
JAG BEHÖVS !!!

Lite tråkigare är det nog för den här lilla varerlsen

Han har sååå långsamt, dels är han inte van att vara så mycket ensam, & speciellt nu när katterna är borta....dom var tydligen ett sällskap för honom, fast vi inte trodde det. Lill plutten, men vi kör så här ett tag nu, för snart har barnen sommar lov, så får vi ta tag i detta till hösten,
då vi får kolla upp om det finns ngn dag matte/husse.

Joo jag lovade er ett recept....men jag kan inte ta åt mej äran, för detta har jag "snott" av Pernilla Wahlgren se hennes bogg under "länkar" hos mej, men det är garanterat den godaste paj jag ätit, men kanske inte den billigaste....ett tips ät den nygjord, är även god dag 2 men inte som dag 1 !!!!

FETAOSTPAJ MED SALAMI





Pajskal :

2 dl vetemjöl

100 g kallt smör

2 msk iskallt vatten

Arbeta ihop mjölet och smöret skuret i små bitar. Sätt till vattnet och arbeta snabbt ihop degen.  Kavla ut degen och tumma fast kanterna mot formen.  Pricka skalet med gaffel.   Grädda 15 minuter i 200 grader.


Fyllning :

1 halv dl pinjenötter

100 g tunt skivad salami ( milano eller felini)

1 burk grillad paprika 200 g typ: "Peperoni Grigliati"

2 dl grovhackad ruccola

100 g fetaost

3 ägg

250 g kesella

1 dl mjölk

1 halv tsk salt

1 krm peppar

Rosta pinjenötterna i torr och het panna.  Strimla salamin och låt paprikan rinna av.  Fördela paprikan och salamin i pajskalet.  Strö över pinjenötter, ruccola och smulad getost/ fetaost.

Vispa ihop ägg, kesella, mjölk , salt och peppar.  Häll i pajskalet.

Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 200 grader.

Smaklig måltid !

Jo förresten igår sålde vi vår volvo......siktar åter igen in oss på en SAAB Combi !!!

Nej nu skall jag snart sova, upp tidigt imorgon !!


RSS 2.0