Halloween

Idag hade jag tänkt ha en filmdag (igen...) Magnus & Gustav + en kompis for till paradisbadet i ö-vik, så jag skulle passa på...kl. är nu 16.07 & jag har fortfarande inte sett ngn film.... nej men vad konstigt, jag har ju bara bäddat, plockat, tvättat duschat, handlat, tänt ljus på gravarna (det tycker jag är så mysigt & rofyllt), lagat mat, förberett lite halloweenmys tills hela familjen kommer hem, gått ut med Boris. Ja men det måste ju göras... 

Idag ringde min "morbro Kåke" alltid lika kul, men det är för det mesta han som hör av sej & det är lika bra, för när jag ringer är han alltid upptagen med ngt tandläkarbesök eller liknande.
                                        
                                                                                                                

Till middag tänkte jag servera: Currykyckling & ris & efterrätt blir det halloweenbakelser åt barnen (köpta)

                                    

Nej nu skall jag passa på att kolla lite på Despirate Housewifes (tror jag det stavas) innan Lina skall hämtas vid bussen.

Ha en trevlig kväll

Filmkväll

Grabbarna har gått på hockey, hoppas verkligen att vi vinner över MoDo !!!!!!!!!!!
Själv skall jag ha en filmkväll alldeles för mej själv, gud vad mysigt, och det jag skall se är:

Säsong 3, jag ligger lite efter kan man säga, jag har fått låna dom av Mia :)
Jag frågade Magnus (ja han tittar också!!...) vem jag är mest lik av fruarna, vet ni vad han svarade ? Bree !!!!! Nog för att jag är pedant, men långt, långt, långt fr henne, & inte nog med det så är hon ju så präktig & snudd på tråkig & det är ju inte jag, nja han blev lite obekväm kan jag säga, visste inte liksom hur han skulle ta sej ur situationen, ha ha. Jag skulle nog tycka att Lynette passar in på mej, ja ochså lite Bree då....(bergis på att MIa ochså tycker Bree...hmmm).

Idag har jag plockat lite, tvättat, dammsugit, fixat lunch, skjutsat Gustav & en kompis på bio, jobbat, & handlat. Middagen fixade Magnus, jag hade tagit fram pölsa ur frysen, sen det var bara & fixa potatisen, ett tips om man tycker om pölsa, köp den på ICA Andersson i Sörberge, dom gör väldens godaste pölsa kan jag lova.

Jag håller på att bli galen på Boris, det är tydligen en grannhund som löper, & han bara gnäller & gnäller, & inte är han speciellt sällskapssjuk heller, måtte hon sluta snart (tik jäv-n).

Ja detta var en liten del från mitt "händelserika liv"....
Tjingeling!!


Torsdag

Har inte skrivit sen i måndags, har även fått påminnelse om det...

                               


Ja har väl haft ganska fullt upp måste jag väl tillstå, pusslat lite med jobbdagarna denna vecka, så Gustav slipper sitta hemma hela dagarna själv (vilket inte är ngt hinder för honom, då kan han ju spela dator hur mycket som helst, vilket jag nu vill undvika) Har inte varit så många kompisar hemma detta höstlov.


Idag var det meningen att Magnus & Gustav skulle ut & fiska (ungen älskar det), men vad är det då som ligger vitt på marken, & kallt blev det ochså, men imorgon skall dom (& ev.jag) fara till paradisbadet i ö-vik, det blir kul.


Igår for vi & uträttade lite ärenden var bla på på "donken" & åt därefter fick Media Markt sej ett besök (Gustav passade på att peka ut lite julklappar han önskade sej) & första klappen är nu handlad & det blev till min lilla mormor, en universal fjärrkontroll för "äldre" dvs en enkel utan krussiduller + stora siffror, så stackarn ser var hon trycker, fiffig julklapp tyckte jag (vet ju inte vilka som läser, men avslöja nu inte ev.detta för henne, för jag tror knappast hon är ute & surfar själv...) hihi


Gustavs vinterskor var ju inte inhandlad, så när vi kom ut fr Media Markt så snöade det för fullt, då var det bara att fara vidare för att köpa skor (tänk vad allt var enklare förr, då satt han ju på sej allt som man köpte, men nu skall det minsann vara hippt ochså) phhu !! men vi hittade till slut, till råga på allt hade vi ju Magnus med oss, & han tycker inte om att gå i affärer kan jag säga, så jag kände mej lite små grinig & stressad när jag kom hem igår kväll, därför orkade jag inte skriva ngt inlägg, &sså var det ju Bonde söker fru + Leila bakar.


På tal om Bonde söker fru, så konstaterade Gustav & jag det igår, att den här Peter (han som är bög) han får ju passa sej lite, för idetta fall är han ju inte "den ende" dvs dom andra deltagarna kan ju bli kär ivarandra så det kanske inte är nån som vill ha "bonden" till slut...??? Ja så har det ju inte varit tidigare, då har ju brudarna varit "konkurrenter"..ha ha,
Det bara slog mej.

Nej nu måste jag fixa till mej , för Gustav vill bli skjutsad till en kompis, jag skriver säkert mer ikväll.
 
                                                     
             


God mat

God kväll

Ja ikväll for vi in till stan för att fira lite, det blev Jop`s, man får ju som sagt välja ställe där man vet att barnen äter, & inget ont om restaurangen för det var suuuper mat, alla åt så vi var väldigt mätta, barnen ville inte ens ha efterrätt....
Helt klart skall vi gå dit fler gånger, som Gustav sa  -mamma dom har mycket god service här. ha ha han är ju för go.

   (Vitlöksbröd, grymt gott)

Och när vi kom hem måste vi ju öppna skumpan vi fick i bröllopspresent från Marie, Roger, Lena & Magnus, på den röda lappen står det att vi skall öppna den på 1-årsdagen, mycket god måste vi tillstå, tacka tackar !!



Vi fick även en som det står att vi skall öppna på 2-årsdagen, så den får ligga ett  år till.

Nej nu får det vara bra för ikväll, skall upp tidigt & skjutsa Lina till bussen, hon far ju till 08:ornas land imorgon.

Natti natti

Bröllopsdag

Jaha då firar vi bomullsbröllop idag, gud vad tiden går, har räknat ut om jag & Magnus får ha hälsan i behåll, så kommer vi vara 90 år när vi firar guldbröllop, de ni....medans vissa av våra bekanta kommer att vara 70 resp 75 år.




Det var en av de bästa dagarna i vårt liv, (förutom då barnen föddes).
Här bjuder jag på lite "mingel" ur fotoalbumet:

   
  
   
  

Ja som ni ser var det en lyckad & trevlig dag, lite svårt att välja fr. alla 530 bilder.

Sista bilden tycker jag är så fin, det är min mormor 86 år gammal, ja brås man på
henne behöver man ju inte vara orolig, det är fortfarande fullfart på henne skall ni veta.

Lite tråkigt att man har sin första bröllopsdag på en måndag...men vi får se vad vi hittar på, bla fick vi presentkort på södra berget, som vi fortfarande inte utnyttjat, så jag ringde & förlängde det, så vi kommer att fira där istället.

Skriver säkert mer sen.

Resa till Ullared

Tänkte sprida denna info, ifall det är ngn av mina bloggläsare som kanske är intresserade, själv kommer jag absolut att åka, passa på att handla julklapparna samtidigt som ni får en liten weekend för er själva, underbart tycker jag, för det har väl inte undgått era öron hur billigt/bra/snygga saker det finns där. Som det står islutet av meddelandet så är det till dom Mia el Emma ni hör av er till (går ju även bra att kolla med mej ochså, så vidarebefodrar jag)

Iallafall, mina damer, så går det en buss från Sundsvall lördag 6 december ca kl 7.00 till Ullared.
Vi ankommer ca 18.00 och då är det fria aktiviteter under båda kvällarna där nere men vi tänkte ordna en liten fest för dom som vill umgås. Kommer mer info om det på bussen påväg ner :) 

Resan kostar 1500:-/person och då ingår bussresa tur och retur till Ullared. Boende 2 nätter i stuga ca 800 m från GeKås. Vi bor 4 personer tillsammans och bolista kan vi ordna på bussen påväg ner också. Är ni 4 personer som känner varandra eller åker tillsammans så bor ni naturligtvis tillsammans. Vi kommer att ha lättare måltid samt lite tilltugg och annat smått och gott på bussen. Kaffe och te finns också på bussen. Det kommer att bli lotteri med en massa vinster. Vi tänkte även visa en film som kan passa alla/de flesta under resan.

För att anmäla sig till denna resa så betalar man in 500:- senast 6 november och resterande 1000:- senast 30 november. Man får naturligtvis betala allt på en gång också om man vill. Men om man drar sig ur resan får man bara 1000:- tillbaka. Detta för att det inte ska bli dyrare för dom som åker om många skulle dra sig ur och det blir en massa tomma platser i bussen.
Hemresan blir ca 13.00 från Ullared 8 december. Då hinner man shoppa ett par timmar också. :)
Vi kommer till Sundsvall ca 23-24.00 måndag kväll (beroende på hur många stopp vi gör på hemvägen)

Frågor? Maila mig
[email protected] eller Emma [email protected]

"Städkärring"

God eftermiddag

Ja som ni vet har jag varit igång sen tidigt imorse, (missade ju att det blivit vintertid) fått en hel del gjort, dammsugat, bäddat rent i sängarna, tagit reda på all återvinning, putsade insidan fönstren i köket, putsat lamporna ovanför vardagsrumsbordet, glasdörrarna till v-rummet, spegeln ovan soffan, m.m. men jag är inte klar ännu, fortsätter till veckan när jag känner för det, känns skönt så här inför advent, då slipper man den biten iallafall.
                                                   

Gustav & Magnus kom hem & käkade lunch, nästa match är 17.15 alltså 4h mellan matcherna osså ända till njurunda då, efter dom käkat packade dom badkläderna & passade på att besöka badet i som håller till i samma byggnad där dom spelar match. Första matchen höll Gustav nollan det blev 0-7 nästa förlorade dom med 4-1 & sista pågår precis när jag håller på med detta inlägg.

Lina har tvättat så gott som hela dagen, hon far till Stockholm med på tisdag, till en av tjejerna hon träffade på sin språkresa sommaren 2007, kul tycker jag att dom håller kontakten.  

Ikväll hämtar vi mat från ngn pizzeria, orkade helt enkelt inte fixa middag, tänkte lägga mej i ett bad, tycker det är så skönt, dels för man känner sej slut i hela kroppen efter en sån här dag samt att det är sååå skönt & krypa ner i nybäddad säng när man är "ny tvättad".  

   Uppenbarligen fler som tycker om när det är nybäddat, varför dom ligger så långt ifrån varann är det att Boris tycker att Missen är lite läskig, för det är han som är äldst i flocken och därmed är det han som bestämmer.

Ha en fortsatt trevlig helg !

Sommartid...

...ja det missade ivarjefall vi, och inte kan jag komma på att jag sett det i tidningen heller,  ja ja Gustav & Magnus skickade jag iväg till Njurunda kl.07.45 & inte 08.45, så var det med den extra timmen & sovmorgon, nej det är väl lika bra jag sätter igång med ngt vettigt här hemma, när jag ändå är vaken. ;-)

Morgonstund har guld i mun

Timrå IK !!!!

Ja jag säger bara det  Timrå IK !!!!



Fy f....n vad bra dom är/var till slut.

Nu står lasagnen i ugnen, gott gott, imorgon bitti bär det av till njurunda & innebandy cup för Gustavs & Magnus del ialla fall, får se om jag följer med. Lina vill så gärna till stan & kolla på skor, vi får se hur det blir.

Trevlig lördag !!

Kristallklart

God kväll

Ja idag har man haft ångan uppe, putsat lite fönster, får ju passa på när det är milt väder, därefter tog jag mej an kristallkronan, vill bara nämna att den är inte rengjord sen maj 2007 ! upplysningsvis så tog det ca 1½ h, & då tog jag prisma för prisma...det var värt slitet, för inget går ju upp mot skinande kristall.



Till middag gjorde jag lövbiff & klyftpotatis (magnus & jag åt med sås som var gjord på cambozola, vitlöksost & grädde)
Därefter så skulle Gustav & en kompis på halloween disco, då blev jag tvungen att sminka dom lite innan.

Så här blev resultatet:


Fick sms fr brudarna i Ullared, 9 h har dom shoppat & dom verkade mycket nöjda med resan.

Nej nu skall jag bänka mej framför tv:n, Magnus håller på att förberada inför morgondagens jakt, själv tänker jag fortsätta mitt putsande imorgon ochså blir det hockey.

Trevlig fredagkväll !!
Bettzy Boop

Saknar Mia & Emma

...dom for till Ullared & dess shoppingmecka, i morse kl. 07,00 gick bussen, snacka om avis man är då, & sen kommer jag få lite kommentarer (kanske inga alls), eftersom dom inte kommer läsa min blogg förrän tidigast söndag, tråkigt för då uppdaterar dom inte sin egen blogg heller...det är ju det som är så kul i "blogg världen" att läsa hur andra mår och har det. Men betr Ullared, så blir det nog en tur för mej ochså innan jul, men jag har börjat bli lite nojjig för nu för tiden, för bla väglag, dvs vi skall åka buss så långt ochså är det vinter, huga ligen, men det kommer nog att gå bra (måste ha med åldern att göra).

**********************************************************************************************************************

 Satt & kollade igenom våra bilder, & hittade detta fina kort, som togs för ett par år sedan i och för sej, men det är så fint tycker jag, det är jag och Anna i deras sommarstuga, rätt så lika våra mammor tycker jag (alltså när dom var unga...)

Nu skall jag gå och lägga mej i ett bad innan "du är vad du äter" samt  "lyxfällan" börjar, imorgon är jag ledig, så då får jag nog försöka göra "rent hus" här hemma inför helgen.

Skriver mer imorgon !
Ha en skön kväll.

Blogg torka

Hej igen !

Har inte skrivit sen i tisdags, jag har varit sååå himla trött vet inte vad det är, Lina känner likadant.

Har väl inte hänt så jätte mycket, jobbat, handlat, lagat mat osv, (visst verkar jag ha ett spännade liv...) skämt & sido så rullar det väl på som vanligt.

Idag har jag varit ute på tomten en stund & plockat in det sista inför vintern gjorde även lite "halloween stuk" på bron.



Lite kul tycker jag med olika "säsonger" & snart åker det fram ljusslingor !!

Måste även slå ett slag för mösstider, för ibland orkar man bara inte fixa till håret så fort man ska ex. på affären, ut med Boris, ja som sagt överallt där man kan stöta på folk, då är det bara att dra på sej mössan & se ut som folk, kanon !!



Jag har en viss förmåga att sova konstigt om nätterna, för hur bra än håret är innan jag lägger mej, så ser jag inte riktigt klok ut när jag vaknar, ser liksom ut som om jag blivit skrämd av ngt fruktansvärt, för håret står rättupp & på snedden liksom (tur man redan är gift) skulle jag vara singel, skulle jag nog skrämma iväg varenda en när dom vaknade. Det enda som hjälper är duschen & styling produkter, eller en mössa !
 
Idag skall familjen få stuvade makaroner & korv, sen bär det iväg på hockey för Magnus & Gustav´s del, Lina & jag har inte det där brinnande intresset, & för den delen så mår jag inge bra om dom förlora, (vilket jag naturligtvis inte hoppas) blir liksom uppstressad, usch, men på lördagar brukar jag följa med för då brukar vi gå till baren innan & under matchen, då blir det liksom lite roligare....

Nej nu skall jag sätta igång med middagen, får se om jag skriver ngr mer innan kvällen.

Bye bye

Trött arbetare !

God kväll !

Idag har jag varit jätte trött, känns verkligen att man börjat jobba, man är ju som sagt inte van, men & andra sidan en rätt så skön känsla, & det bästa av allt det är att jag börjar känna efter hur min kropp mår/reagerar, så därför gick jag & la mej & sov ca. 2 tim på eftermiddagen när jag kom hem.

Det blev lite si & så med middagen, jag tillagade fläsk kotletter innan jag tog mej en tupplur, men då jag inte fick ngn hjälp med att koka potatis (Hade Magnus varit hemma hade han fixat det) så tänkte jag att då får dom väl koka korv eller ngt annat, för jag orkade bara inte, känns rätt skönt för hade detta varit tidigare, så hade jag ångat på & det resulterat i en grinig mamma, så man skulle kunna redovisa det så här: när jag tänker mer på mej själv (vilket jag nästan aldrig gjorde tidigare) så mår faktisgt så gott som alla andra ochså bra, för vem har dött av att få korv med bröd eller the & mackor till middag nån dag...??

Senare for jag & tittade på Gustavs tränings match, han spelar innebandy & är lagets "målis" han var lite nervis tror jag, för dett var hans första match, dom förlorade med 13-11 men han gjorde många bra räddningar, så nu är det cup till helgen i Njurunda.

Ikväll har jag tittat på "äntligen hemma" & "House" jag älskar den mannen, han är ju hur frän som helst, tänk om jag hade en liten gnutta av honom i mej (dvs. hans personlighet...& inget annat i fall ngn misstolkade...) så skulle man nog vara en rätt så ståndaktig person, det är jag ju i och för sej, men lite tuffare då....om ni fattar ?

Fick mejl fr. min förra arbetskollega idag, jätte kul ! Hon efterlyser fler recept, (då jag försåg dom med en hel del tidigare) så jag får väl ta och fixa det framöver.

Nää nu skall jag gå och göra min kvällstoalett, så att min "persikohy" får vila...ha ha, förresten på tal om det, jag skrev tidigare ang hudvårdsprodukterna som jag använder, fick mejl fr. Belle Visage att dom sänkt priserna på alla produkterna, tillverkarna har tydligen börjat sålt dom på många fler ställen & därmed ökat omsättningen, så nu kostar min foundation bara 350:- istället för 600:-, ibland skall man ha lite tur ochså!

Natti Natti

Mer filmtips !

God kväll !

Vi har precis ätit taccos mmmmm, idag har jag som jag nämnde tidigare haft en "latdag", jo just ja tvättat har jag faktisgt gjort, och varit på affären, så helt lat har jag inte varit, sen har jag ju sett denna otroligt roliga film.

Dagens filmtips: (hittade 2 bilder när jag sökte på den men det är samma film, dvs ingen 1: & 2:a)

När Ben Stiller är som bäst!      Jag älskar Ben Stiller, måste verkligen tillstå att han är en av dom bättre skådisarna (tycker jag), lagomt mesig & när han kommer igång så blir det bara tok av nästan allt.

Den är enormt rolig & rätt skruvad, (tjejen är tydligen svenska) skrattade så tårarna rann, helt klart värd att se, kanske ett tips om man är lite deppig.... för skratta kommer ni att få.

Nej nu skall jag umgås lite med maken framför tv:n.

Längtar tills jag skall lägga mej, har nämligen köpt nya Allt i hemmet & allas, jag älskar inredningstidningar & veckotidningar, sen gör jag en god gärning ochså, jag sparar alla veckotidningar till min gamla mormor, hon blir ju så glad för hon älskar att lösa korsord (sudoku löser jag & Magnus)

Bye bye

Sex and the City: The Movie !!!

Ja jag säger bara det, vilken kanon film !!!! Såg den igår eftermiddag, jag hade en film söndag igår, Lina var med en kompis & grabbarna var på träningar, så det var bara jag & djuren hemma - mysigt kan jag påstå.


 Ni som inte sett den, och tänkt göra det... GÖR DET DÅ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag brukar ha svårt för att se samma film flera gånger, men i detta fall är jag nog tvungen.

-Detta är film för dej Mia !!!

För detta var verkligen en film i mitt intresse....bling bling , glitter & glamor men naturligtvis kärlek & humor, kan även tilläggas att jag bara sett ngt strö program tidigare ur själva serien, men enl mej behöver man inte plöja genom flera boxar innan man ser denna. Men nu känns det nog som om jag måste börja köpa dom boxarna....

Såg även: 
 En mycket bra , mysig, rolig, familjär &  lite grin film, handlar om en man som blivit änka & har 3 döttrar (varav 2 tonårongar) att ta hand om med allt vad det innebär, har / inte redo att hitta kärleken igen, men gör det trots allt, tills det visar sej vara hans brors nya flickvän... ja det är en film som har nästan allt, kan verkligen rekomendera den ochså.

Nej nu måste jag ut med Boris, är hemma idag Magnus är borta hela dagen så jag jobbar på onsdag istället, tror jag skall fortsätta & mysa lite framför tv:n brukar verkligen inte göra sånt dagtid, vet bara inte varför jag är ju ändå bara hemma...men "duktiga jag" har väl en massa måsten att göra, men just idag känns det faktisgt inte så, tror nog att jag skall se på Mamma Mia (igen) ochså en rätt så bra film tycker jag (men inte som Sex and.........!!)

Det är tur jag har en filmgalen tonåring hemma, som har det mesta i filmväg !!

Skriver säkert ngt ikväll ochså.

Och glöm nu inte att kommentera, det är ju så kul med lite komments, framför allt vet jag vilka som är intresserade av min blogg (för inte kan det väl bara vara Mia, Emma, Marie & mamma som är inne och gluttar...)

Bye bye

Lördagens bestyr

Hej

Här kommer lite av det jag pysslade med under lördagen, som ni vet så skulle vi ha gäster samt att Lina skulle ha med sej bullar till sin skola, det var ngn teater där & dom skulle sälja fika.

Kl. 08.15 klev jag upp & hämtade tidningen & läste den i sängen, därefter körde jag igång bullbaket, samtidigt som jag lyssnade på "ring så spelar vi" och "melodikrysset", det är nostalgi det, är uppvxen med dess signaturmelodier, då alltid mamma lyssnade på det hemma när jag var liten. Magnus var ute i älgskogen fr. kl.06.00 - 15.00 jätte skönt tyckte han.

Ca. 80 st blev det


När det blev klart började jag med middagen & på menyn stod det:

Hockey plock (ostar, korv peppisar & glögg)
Plankstek
Choklad fudge med lättvispad grädde & frukt

Skogens guld ! Mamma har plockat svamp & förvällt, lyx tycker jag då jag inte är ngn. natur människa, förstår bara inte varför jag måste utsätta mej ifall jag stöter på ngn björn eller dylika ting... då är det tur  att det finns andra tuffingar i familjen, utav dessa gjorde jag en svampstuvning till plankorna.

  
  

& så här blev resultatet av dagens bestyr, Nicola, Örjan & Gustav väntar på att få hugga in.



Slutet gott alltid gott !



Ja det var en trevlig kväll & jag kan nämna att vi kände oss nog väldigt proppmätta, inte klokt vad man kan stoppa i sej på en & samma kväll, men ibland måste det få vara lite extra.

Hej & hopp !

Smördegssnurror

Recept på begäran från Emma:

Mycket enkelt recept:       225c i ca 10-15 min eller tills dom börjar få färg

Sätt ugnen på 225c

* 1 st smördegsrulle gärna färsk (dvs inte fryst, ha ha, går ju mycke snabbare).
* Rökt skinka 9-12 skivor.
* Ostskivor med smak, ex. präst, brännvin, cheddar, eller vilken ost ni tycker om.

Rulla ut smördegen, lägg skinkskivorna så dom täcker hela "smördegsarket" täck därefter allt med ostskivorna, rulla ihop som en rulltårta ( kläm ihop den så gott det går så den blir "kompakt") skär därefter i skivor/bitar ca 2 cm tjocka, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, pensla till sist bitarna med ägg & grädda i ca 10-15 min eller tills dom fått färg.

Dessa "deikatesser" är lika goda varma som kalla & passar utmärkt som plockmat, drinktilltugg, eller varför inte till ditt favvis program på tv:n.

Dessa kan varieras hur mycket som helst, ex. salami, hamb.kött etc, men glöm aldrig osten!

Var beredda på stor åtgång (dom går som smör i solsken).

Smaklig måltid !

Fredags mys med Barda & Idol

Hej hej

Vad konstigt det känns att säga att änligen är det helg, jag har ju haft typ samma dagar året om, men nu när man har börjat jobba så har jag börjat uppskatta helgerna igen.

Ikväll skall vi äta sallad, har gjort en buffé så var & en får ta det dom vill av: grillad kyckling, tonfisk, sallad, tomater, gurka, ost, lök, olika dressingar samt vitlöksbröd - mums! slinker nog ner ett par glas vin ochså skulle jag tro...

Blir nog en tidig kväll (jag har hittills inte lyckats se omröstningen på idol zzzzzzzz) + att Magnus skall upp & jaga tidigt imorgonbitti.

Som sagt så här brukar en vanlig fredag se ut i vår familj:
Middag --> plocka undan --> bänka oss vid tv:n för att se: Barda, postkodsmiljonären samt idol --> zzzzzzz

För som ni vet så är vår son med i Barda som sänds på barnkanalen kl. 19.00 på fredagkvällarna, men han är inte med förrän den 19/12 samt 26/12, därför blir det liksom att vi måste följa programmet, kul tycker vi.



www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=97641&lid=puff_1222610&lpos=lasMer

Ja vad har jag gjort idag då ?
Jag har varit in till Birsta & strosat lite, varit på Rusta, Plantagen, Willys samt ICA Maxi, handlt lite av varje, mamsen tog & slog till att vara världens bästa mamma idag, köpte nya Sims till Lina & en film till Gustav, så nu gör dom väl som jag säger ett tag...hi hi (hoppas jag) För övrigt har Gustav fått vara hemma idag, han har jätte ont i halsen & kan knappt prata, blir tokig att förkylningen inte ger sej, han som nästan aldrig är sjuk.

Nej nu skall jag passa på & städa lite, får främmande imorgon av Örjan, Nicola & Melvin, jätte kul.

Hmm, ja just det Lina kom hem igår kväll & berättade att jag skulle baka bullar tills på imorgon lördag, dom skall sälja fika vid ngn tillställning på deras skola imorgon kväll, & bulla tycker ju inte jag att man snor ihop bara så där & precis när vi skall ha gäster ochså, ja ja hon har lovat att hjälpa mej med städning, så får jag kliva upp tidigt imorgonbitti för att baka,  samt en massa annat, jag vet hur jag är, säger alltid att det inte är så mycket som skall göras, typ har koll, ändå flyger man som en skållad råtta strax innan gästerna kommer, nån som känner igen sej??

Ja just det,  - Mia jag har precis gjort dom där smördegs snurrorna som ni tycker är så goda, barnen jublade.
(Måste bara fresta henne lite, stackarn som sitter på taxi & jobbar ikväll/natt)

Ha en trevlig mys fredag, så får jag se om det blir några fler inlägg ikväll.

Kramis

Ansikts vård

Har konstaterat att det är skillnad på att "köpa dyrt & köpa billigt"

För ett par år sen såg min hy fruktansvärd ut, såg ut som jag hade exsem som vattnades (för er info så har jag aldrig haft problem tidigare, varken med acne eller ngt annat, m.a.o. fin hy)

Då gick jag till Eva på Belle visage i Sundsvall, & gjorde x antal kemisk peeling med AHA-syror (dyrt men med resultat) & det resulterade i att jag började använda deras produkter: dermaha (se bild)



Lite kostsamt men & andra sidan mycket drygt, foundation (den bästa jag testat ) räcker nästan i ett år & kostar ca 600:-

Hur som helst så har jag inte använt detta på ett tag nu, utan jag provat mej fram (igen) på andra märken både billiga & lite dyrare, den sista jag köpte var Lancôme,  men tyvärr börjar min hy se ut som jag har exsem igen.
 
Därför kommer jag att återgå till detta märke igen, kosta vad det kosta vill, alla vill vi väl se bra ut....eller ?? För på mej verkar det vara enda lösningen på problemet.

Kramis


Bettan´s Kasslergryta

Här kommer en enkel rätt som jag gjorde till middag idag, tro det eller ej ungarna älskade den.



Receptet är på "en höft"

Ca 500g Kassler - strimlas
1 Röd paprika - strimlas
1 Purjolök - strimlas

Detta fräses med smör, curry (så mycket du önskar) & lite paprikapulver tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt därefter:
3 -4 dl  grädde (riktig, inge "hitte på")
1 dl creme fraiche (34%)
3 msk tomatpuré
3 msk chilisås (om du har annars kan det uteslutas)
2 msk sweet chilisås
lite salt (tänk på att kasslern är salt)

Låt små puttra ett tag, smaka av (du kanske vill tillsätta mer av ovanstående)

Fick jag bestämma så skulle jag tillsätta banan ochså (mina ungarna gillar inte frukt i maten...)

Serveras med pasta, ris eller pressad potatis

Smaklig måltid !

Klass skillnad...

God morgon !

Igår gjorde jag ju en massa måsten (läs igår) bla tvättade jag, så när jag började vika underkläder så upptäckte jag vilken klass skillnad det är i vår familj på underklädesfronten, min man har så gott som bara märkesunderkläder (kan tilläggas att dom är köpta av min svärmor) själv köper jag ibästa fall 3 för 99:- på Lindex när jag vill "hotta" till mej.

Vill även tillägga att jag heller har en man med "hippa" kallingar än fula urtvättade, men man kanske skall tänka lite mer på sej själv.... Passade på & tog en bild på dom som var tvättade (då ligger det några i tvätten ochså)



För övrigt hann jag väl med det jag satt som mål, förutom laga efterrätten, (gör det ikväll) hjälpte även Gustav med matte läxan.

Middagen bestod av makaroner & "bortlagade" köttbullar (Gustavs uttryck, fått för sej att han inte tycker om hemlagade) barnen jublade naturligtvis över middagsvalet, men det kan jag säga att hungrigare son fick man leta efter senare på kvällen (Lina var tydligen fortfarande mätt...??) det är ju det jag säger det mättar inte lika bra som "riktig" mat jä....a "hitte på"

Usch för livsmedelsindustrin & dess gifter !!!!!!!!!!!

Fick väskan till min nya laptop, som jag för övrigt fått av min ♥man♥ fin va?



Nej nu måste jag stressa, skall iväg till jobbet, men som ni vet har jag lite att stå i innan, såsom ex. gå ut med Boris, frukosten & läsa tidningen vete håken hur det blir med, blev ju sittande en stund vid datorn.

Ses sen

Julen igen...

Som ni förstår så älskar/längtar jag till julen, här kommer lite bilder fr. 2007:

Julgranen




Julbordet (jag älskar dukningar)





Här hjälper Gustav vår alldeles egen tomte (vi tror han har gått i pension nu...men hoppas kan vi i allafall)



Klämmer in med julgranen fr. 2006 (då vi bodde på Edsgården):


Lite bilder...

Gustavs skolavslutning 2008:



Linas....



Vi brukar alltid fara & äta efteråt & barnen bestämmer vart, här blev det en Pizzeria i sörberge:





Gustav & Boris i bastun hos fam. Åkerberg i Tynderö, allvarligt så älskar hunden att basta !!



Osså lilla Boris


Ledig dag

Ja här sitter man & myser i nattlinnet & läser lite bloggar & kommentarer, jätte kul verkligen ett nytt nöje för mej, jag blir så glad & inte känner man sej så ensam heller, börjar förstå min dotters "hålla kontakt på nätet grej".

Min dotter har ochså startat en blogg: www.linasomalltidflina.blogg.se se även under länkar här hos mej.

Idag skall jag göra lite nytta på hemmaplan (som om jag aldrig gör det...) mitt mål är: gå ut & gå med boris, dammsuga, tvätta, städa badrummen (har jag inte frächt på badrummen tycker jag hela huset är ostädat) göra efterrätt (skall ha bjudning på lördag) fixa middag, ja nu får det nog räcka...typ, måste ju hinna läsa lite bloggisar ochså hi hi

Nu tänker nog vissa;  men om hon inte hade så mycket måsten, men det är bara så att ibland verkligen känner man för sånt här & då är det ju riktigt kul, andra dagar känner jag inte för det & då skiiiiter jag verkligen i det, skulle jag inte ha gjort för ett par år sen, för då hade jag verkligen en massa måsten, men då mådde jag ju inte så bra heller.

Liten har blivit stor...huua vad tiden går fort, konfirmation & moppe:






Här har hon fått "sommarjobb" måla staketet, man undrar ju om det kom ngn färg på staketet.... familjens katt Missen är ochså på bild.



Bye bye


 


Husbygget

Hej igen

Har precis ätit lunch - mums (wallenbergare, som inte vissa tyckte om).

Dessförinnan var jag till Beijer med lite mått på vårt nya kök, för er som inte vet så håller vi på och skall bygga hus, tyvärr har vi blivit tvungen att skjuta på det till våren (var meningen att grunden skulle gjutas nu innan jul) pga den förb...ade finanskrisen, "finansministern" i vår familj vill att vi väntar lite....kanske lika bra det, det borde ju stabilisera sej snart ?? men åååå vi som kommit så på god väg, ja ja jag är van att "ligga på sträckbänken" Under tiden tar vi in offerter, så vi får ngn hum om priser osv.

Nej nu skall jag göra ngn nytta på jobbet, annars kommer väl "chefen" & tar mej i örat för jag bloggar på arbetstid....

Det är ju hur kul som helst när ni skriver kommentarer, & tack Jonna för receptet, detta skall jag verkligen prova på dom små kräsisarna.

Hej & hopp din gamla stropp

Kräsna ungar

Hej igen !

Idag serverade jag hemgjorda Wallenbergare, tror ni ungarna åt ?? nix !! L tyckte jag skulle sluta hitta på så mycket konstiga maträtter...(det är ju ren husman), M & jag tyckte det var hur gott som helst.

Det hela resulterade i att jag bad ungarna skriva en varsinn lista över mat som dom tycker om (jag kommer publicera dom "kulinariska" matlistorna så fort dom är klar).

Här försöker man servera barnen riktig & bra mat, men dom föredrar heller pulvermos & köpta köttbullar.....& det innehåller ju bara en massa "hittepå" Nån som känner igen sej ?? har ni några bra maträtter att dela med er ??

Ja, som sagt jag väntar med spänning på listorna (förstår att det tar tid, är nog mycket som skall skrivas ner) ;-)

För övrigt är det kul om ni som tittar in i min blogg att ni skriver en liten komentar, alltid kul om inte annat ser man vem/vilka som varit inne :-)

"elake kocken"

Boris - Marängen





Ja här har ni i alla fall hela familjens kelgris.

Han heter Boris & fyller 3 år den 17/11 han är en blandis: 62% Bichon frisé 19% Dvärg pudel 19% Lhasa apso.

Han är en äkta knähund, dvs han måste hela tiden vara med & helst vill han sitta i knä & bli klådd dygnet runt, slutar man & klia han, så "sparkas" han med ena benet, hi hi, han är hur go som helst.

vov vov

Snart är det jul !!

Man måste ju börja i tid...

Här är mitt senast tillskott av tomtar (köper alltid ngn/några varje år), dom inhandlades på Dollar Store i Härnösand, 
var där med min mamma & min dotter i fredags. Alla som känner mej vet att jag ääälskar julen, så jag längtar tills jag får börja med mitt pynt, då kommer jag lägga ut fler bilder.



Funderar starkt på att börja köpa nya julgranskulor (jag har massor redan) men det är dom där snygga som dom säljer på rummet, tror dom kostar typ så där 200:- st, så man kan ju inte köpa hur många som helst skulle jag tro....får köpa kanske några / år, men ååååå varför är jag inte gjord av pengar, tänk att bara trava in & köpa till hela granen på en gång, & det skulle inte märkas i plånboken.
Kanske jag borde önska mej presentkort där när jag fyller år... Ja ja vi får se.

Pöss & kram

Svårt att äta nyttigt

En liten kortis ang mitt lunchbestyr idag.

Bestämt mej för att äta sallad idag, far en omväg in i Timrå centrum, närmare bestämt  Kebab House, vill ha en sallad (utan bröd), dom meddelade mej att dom inte kunde ta kort för tillfället, -det är ok sa jag jag har även kontanter, dvs en 500 lapp, & på den kunde dom inte ge tillbaka växel !! Irriterat vände jag på klacken & gick därifrån (men innan såg jag verkligen till att dom skulle se hur irro jag var, hi hi) For vidare till en anna pizzeria, dom hade inte öppnat, vidare till en annan & där fanns ingen parkering...

Slutligen tog jag driven på Max & beställde en kyckling sallad.

Allt detta bestyr för en ynka j..a sallad

Slutet gott alltid gott....

Ses snart !

Ny dag med nya möjligheter...

Hej
Vill bara dela med mej om lite "aha" upplevelser som man kan få ibland, saker som man gör per automatik, och som man inte alltid tänker på:

Så här ser mina mornar ut: Vaknar kl. 07.00, ser till att sonen kommer iväg till skolan med allt vad det innebär, (L är ju stor nu, så henne behöver jag inte bry mej om, hon fixar allt själv) därefter bäddar jag samt plockar undan lite, äter frukost, plockar fram mat som vi skall ha till middag (man måste ju planera...), göra mej själv i ordning, & sist men inte minst en promenad med vår hund Boris !! & märk väl att jag inte hunnit läsa tidningen. Sen bär det iväg till jobbet.(Visserligen börjar jag lite senare än M).

Så här ser M:s mornar ut: Vaknar kl.07.00, hämtar tidningen, sitter på toa ca 20 min (lungt & skönt), duschar, stoppar i sej lite frukost (ibästa fall han är ju så stressad...) & far iväg till jobbet.

Ja vad säger man, nån som känner igen sej, ändå  pratas/funderas det mycket om varför oftast kvinnor har tarmproblem kontra männen !!! Ja inte behöver jag vara utbildad läkare för att ställa den diagnosen ialla fall (ja inte hinner eller vill jag sitta på toa i 20 min).

Nej nu skall vi vara positiv !

Vill även tillägga att denna morgon behövde inte jag gå ut med Boris utan L gjorde det efter många protester, måste även tillägga att  L bäddade sin säng imorse !!! De ni, vet inte hur denna dag kommer att sluta...

Bye bye

Mina älskade barn !!!


Mannen i mitt liv !!! bara så ni vet.


Jag & min dotter !!


Nu är jag på gång !!

Äntligen är jag i gång !!

 

Det var faktiskt min (så gott som alltid upptagna) bästa väninna Mia www.ohmammamia.blogg.se som såg till att jag kom till skott ! Har tidigare varit in på lite olika bloggisar, & tyckt det sett kul ut, men när Mia startade sin, så blev det min höjdpunkt på dagen (morgonen) att läsa hur hon haft det, (tyvärr så finns inte alltid tiden att höras jämt) när jag nämner morgon, så är det så att hon är en nattuggla, dvs skriver sent på kvällen (då jag sover).

 

Jag inser att jag måste lära mej mer, dvs jag vill ha en egen design på min hemsida med foton osv…..Mia får lära mej & det snarast !!!!!

 

Idag vaknade vi kl. 08.00, jag hämtade tidningen & vi läste den i sängen – mysigt (gör alltid det på helgerna). Därefter klev jag upp & bakade scons & kokade choklad till barnen (10&15 år) väckte familjens tonåring kl. 09.30 (hon tyckte nog inte jag var riktigt frisk) men även hon anslöt till familje frukosten ! Jätte mysigt !!

 

Därefter plockade & bäddade jag lite, samt städade badrummet uppe, avslutade med en dusch.

 

Till lunch gjorde jag pankisar & till middag hemgjorda schnitzlar & råstekt potatis, gick hem hos så gott som alla…förutom L hon tog bort panerinengen & tyckte det smakade så där.

 

M har varit flitig idag, han har bytt däck på båda bilarna, samt ”höstat” lite, kul att han är hemma, på gårdagens meny stod det både jakt & hockey.

 

M & G har varit på G:s träningar men första träningen resulterade i att han sträckte sej än en gång (ifredags osså på skolan) så han fick stå över innebandyn.

 

Ikväll såg jag att Pretty Women går på 5:an, tror jag skall ha en nostalgi kväll (dreggla lite) för han är ju för snygg (Richard).

 

Kan hända att jag skriver ngt mer ikväll (för det är ju så kul)

 

Vi ses snart !


RSS 2.0