Rökar´n & det okända

Myspace Comment: Saturday 07

God morgon !

Imorse vaknade jag kl. 07.45 & var pigg & utvilad, hur skönt som helst !

Magnus & Gustav har jag precis skickat iväg till Hudiksvall på innebandy cup.
Igår var Mia & jag på birsta & shoppade....igen, tycker ni säkert, jo men så var det, och inte nog med det så köpte vi likadana kläder !! ja ja men det var ju snyggt, det blev en jätte fin svart vår/sommar jacka & en jätte snygg vår grön kofta, var väl hemma si så där vid 16-tiden, då lagade jag middagen som bestod av currykyckling & ris, senare blev det "så ska det låta" i soffan, jätte skön fredag kväll.

Idag/kväll blir det tjejträff !!!!!

Jo jag lovade ju er ett inlägg om "det okända", det är ju som så att jag tror ju benhårt på detta ämne, och har själv fått uppleva/upplever det, när vi bodde på edsgården tex, hade jag väldigt svårt att sova, fanns naturligtvis flera orsaker till det, jag kunde vakna av att det stor en person & bara stirrade på mej vid sänggaveln, Gustav kunde vakna mitt inatten & bara gallskrek helt utan anledning (vilket inte var likt honom), kände jätte obehag utanför garage dörren & i garaget, vilket även Magnus ochså kände, enda rummet i huset som jag kände "frid" i var Linas.

Hur som helst så tog jag dit en präst, jag är inte religös, men hade hört talas om att han var duktig på sånt här. När han & några till medarbetare kom, så satt vi ju oss & pratade lite innan, jag berättade lite grann om hur det kändes, men inte vart osv. Vi gick runt i huset & tro det eller ej, men där jag upplevt allt, kände han exakt lika, värst var det i vårat sovrum, dit fick han gå tillbaka en gång till, men om Linas rum sa han att där var det lungt....ja men fattar ni, jag var ju naturligtvis nyfiken på vem/vilka det var, men ngt sånt ville han inte gå in på, utan sa bara att jag fick vara glad att det skulle bli lungt nu.
Och det blev det kan jag lova, läskigt va ??

Och just nu har jag & min mamma lite jobbigt med en person som röker.....& jag som HATAR röklukt måste dras med det här, när mamma känner denna röklukt brukar hon ringa & fråga mej om jag känner ngt, & det gör jag inte ochså vise versa, skit jobbigt, helt klart ngn som vi har någt gemensamt med, men vi kan inte lista ut vem, dom flesta tänkbara hade slutat & rökt långt innan dom dog.....ja vad säger man.

Har ngn av ni upplevt ngn onaturligt ngn gång ??

Nej nu skall jag bädda & gå ut en sväng med hunden, innan jag skall börja göra mej redo inför dagen, bildbevis lär nog komma under morgondagen, om jag är pigg vill säga....

Tjingeling

Såå glad

Myspace Comment: Thursday
Hej

Jag vill bara säga att jag blir såå glad åt alla kommentarer som jag fått !
Jätte kul att jag vet 2 st till som läser.
Detta gör ju verkligen att kanske börjar få till baka "gnistan" här på bloggen.

Jag får se om jag hinner få iväg ett till inlägg ikväll, tänkte att det skulle handla om "det okända".....
spännande va ??

Lite middagstips som vi har ätit & skall äta:

Dagens middagstips:
Potatsbullar & bacon (fr. överbliven hemglagad mos)

Gårdagens middagstips:
Ugnstekt falukorv & hemlagad potatismos

Morgondagens middagstips:
Currykyckling & Ris

Kram till Er som tycker om att läsa min blogg!

Tvättdag & anonyma kommentarer

Myspace Comment: Wednesday

Hej
Ett tag sen nu igen......
Ja det har väl varit rätt mycket nu på slutet, igår var jag på en intervju på en ny "arbetsprövar plats" helt plötsligt dyker det upp lite här & lite där känns det som, men hur som helst så kändes det verkligen toppen ! Jag tänker inte avslöja här på bloggen om vart utan kan nämna att det är på en rätt stor butik och dess kontor. Så blir allt som jag/dom tänkt oss börjar jag där redan på tisdag. Naturligtvis kommer jag att berätta för mina nära & kära men det får bli muntligt det.

Allt detta beror på att det är fortfarnade samma person som kommenterar min blogg & inte ger sej till känna, tycker inte att det känns så najs att lägga ut allt möjligt längre, lite tråkigt kan tänkas.....Vet jag bara vem det är så skulle det kännas mycket roligare igen.....för till saken hör att det här med bloggen, är verkligen min grej, jag verkligen älskar detta & då vill man ju inte att folk skall sitta & kommentera anonymt el. med PomPom, idetta fall är det samma person, det har jag redan listat ut.
Det är klart att jag inte vet alla som läser, men uppenbarligen så gillar dom det jag skriver & det är ju det som är meningen, men att hela tiden kommentera "hemligt" tycker jag inte alls är så kul, kan nu hända att jag verkligen känner denna person & att det bara blivit ett missförstånd....då finns det ju fortfarande chans att ge sej till känna, lite tråkigt vore det ju om jag måste sätta lösenord till min blogg....
Då blir det inte lika kul, dvs alla gulliga bloggläsare kommer inte åt mej längre, för naturligtvis läser ju även jag andras bloggar, det är ju det som är hela grejen, men tycker jag ngt osv då skriver jag ju vem  jag är.

Nog om detta, igår var det fettisdag, så jag passade på att baka egna semlor, mycket godare tycker jag.





Denna fina vas i "fattigmanssilver"  + orkideerna i plast hittade jag på Blomsterlandet,
samma stuk som lyktorna & ängeln.
Katten Iris ligger i bakgrunden.

Idag har Gustav varit på VC & tagt blodprov i armen , för att se om det är våra älskade husdjur han inte tål....svar kommer vi få om ett par dar.

Lina gör sin prao vecka i en butik i Birsta, kul tycker hon, men hon har väldigt
ont i fötterna när dagen är slut !!!
Mycket att bara stå, hela tiden.

Snart är det dags för mej & ett gäng brudar att ha en tjejkväll, kommer att bli jätte kul, vi kommer att börja dagen med lunch för dom som kan, sen skall vi träffas för att sitta & göra smycken & dricka vin & cider & till sist har vi beställt bord på en restaurang, sen får vi se vart kvällen slutar......!!!
Jag skall inte glömma kameran.

Nej gott folk, nu skall jag ta mej an tvättstugan, så höres vi senare.

Tjing tjong

Snö snö snö

Myspace Comment: Sunday 15

God morgon !

Imorse vaknade maken & jag 07.45 !! super pigg & utvilade, gick & la oss efter tv4:a filmen igårkväll
"Hot Chick" skit kul film tyckte ju vi då.
Och tänk att det snöar idag ochså....tror jag blir tokig på denna snö.

Så nu har vi precis ätit frukost m bla äggröra & bacon.

Gårdagen tillbringade vi på isladan, Gustav hade hockeymatch, taccos blev det till middag + att Lina´s kompis kom hit för att övernatta.

Måste bara få visa dessa söta kort på Boris & Iris från fredagkväll, det är så att pallen som katten Iris ligger på, är nämligen Boris plats....så han var sååå olycklig att hon tagit den, men han är ju förtjust i Iris så han ville ju inte vara taskig.






Men till slut hoppade hon ner, så han kunde få tillbaka sin älsklingsplats

Nej nu skall jag göra mej ordning för dagen, mycket på schemat så att säga:
dels ringde Annelie fr framtidsgalan i fredags & undrade om Gustav ville vara med i  en dans/showgrupp som hon ska starta, så han fick komma idag & prova på om han ville, hon är ju så gullig den där människan, så när hon ringde oss, så satt "Plexus" bredvid & sa hälsa till Gustav (han har liksom blivit Gustavs idol, under tidigare evenemang) så sonen blev ju jätte glad. Sen är det  hockeymatch kl.16 & direkt därefter
innebandy träning....

Och emellanåt hade jag tänkt laga en lasagne till middag.

Tjing tjong

Ser ljuset i tunneln.....

Myspace Comment: Weekend 39

Hej på Er !!

Jag har precis varit på arbetsförmedlingen, och innan det blev min tur så råkade jag komma i kontakt med en super trevlig tjej, som jobbade på ett intressant företag, så jag frågade nyfiket om vad dom pysslade med & så, presentrerade mej själv, vad jag gjort tidigare osv, och att jag nu söker en ny arbetsplats att arbetspröva på, hon blev intresserad & trodde att dom skulle vara intresserade av mitt "kunnande", precis då kommer min handläggare på af, så jag berättar vad vi pratat om, och att hon ville ha min CV osv, och skulle höra av sej till mej/af så fort hon kunde, typ till veckan.

Jaa vad säger man, får jag detta så blir jag överlycklig känns det som, samt att jag kan klappa mej själv på axeln (än en gång) för isåfall är det jag som åter igen fixat detta & inte af. Har jag tur kanske detta kan leda till ett arbete på ett eller annat sätt. Jag berättar naturligtvis för Er när/om det ev blir klart,
så jag bara hoppas...............

Igår var ju jag & Lina på bio & såg Australia, jag säger bara det har ni inte sett den än......
så gå & gör det då !!!!!!!!
SF Bio: Australia
Kanske ngt för lång, men ändå inte, en film precis i min smak, den hade allt, humor, spänning, romantik, vackert landskap jaa allt man kan tänka sej, men jag skulle tro att det är mest en tjej film, ja fast Magnus skulle ochså tyckt den var bra, men han gillar ju all film.

Idag skall jag göra min hemlagade pizza till middag, en riktig höjdare om jag får säga så

"Pizza Riva à la Bettan"



Deg:
Går ju naturligtvis även att göra från mix, men jag kan lova att den blir inte liga god som att göra egen deg.
1/4 pkt jäst
1/2 tsk salt
2 -2 ½ dl ljummet vatten
½ olivolja
ca. 5 dl vetemjöl

Blanda jästen men saltet tills det smält, blanda vatten & olivolja, rör till sist ner mjölet. låt jäsa i 60 min.
Platta ut degen i en smord långpanna, alt 4 st runda.

Tomatsås:
1 brk kr.tomater
½ tsk salt
3 pressade vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong

Koka allt i en kastrull tills nästan all "vätska" kokat bort, rör då & då (kokas minst i 20min)

Fyllningen:
Tomatsåsen
100g färska skivade championer alt. konserverade
1 röd paprika
100 g rökt skinka
1 dl finhackade soltorkade tomater
1 kula riven mozarella ost
3-4 dl riven grädd ost
Pizza krydda alt oregano
lite salt & peppar
Ev. lite olivolja som ringlas över när den är färdiggräddad

Bakas i ugenen ca 15-20 min / 250º

Till detta köper jag gärna färdig pizza sallad på ngn pizzeria om jag har lite brått, annars gör jag egen vitkålssallad.

Jag lägger ut bild ikväll då den är klar.

Nej nu skall jag göra ngn nytta, såsom dammsugning & förberedelse av middagen.

Kram på Er

Bio kväll

Myspace Comment: Thursday

God morgon gott folk !

Idag är jag ledig, skall till läkaren (årlig blodtrycks kontroll) & imorgon skall jag till arbetsförmedlingen,
därför tog jag mej ledigt idag.

För övrigt gör jag väl inte så mycket, mer än tvättar & tvättar, ligger verkligen efter på det området.

Igår var jag till Birsta & handlade lite kläder skulle bara bli en tunika som jag sett......ok, det blev 3 st & 2 st långärmade toppar. Men jag behöver verkligen kläder, tänk er själv att ha gått hemma & varit sjukskriven i över 4 år ! då kan jag lova att det är mycket "mys/mjukis" kläder som jag använt, & förhoppningsvis kommer jag att få en ny arbetsprövarplats, & då vill man ju se "representativ" ut, har väl inte känts lika angeläget att "klä upp" sej för chefen jag har idagsläget liksom....

Nog om det, ikväll skall Lina & jag gå på bio !!!! äntligen får man väl säga, kan inte förstå att det skall vara så svårt att komma sej iväg på bio oftigare....men ikväll passar vi på när grabbarna är på hockey, för jag tror inte dom är så intresserade av den här filmen som vi skall se, och här är filmvalet:

SF Bio: Australia

Den handlar om:

Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och medJapanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommeratt förändra deras liv.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja jag har hört mycket om den, den är 2h & 45 min lång !!!
älskar när filmerna är lång, ja & då måste ju dom vara bra ochså, vilket denna verkligen skall vara.

Nej som sagt jag håller på med tvätten & det måste jag fortsätta med, ha en jätte bra dag, så hörs vi senare,
kanske efter bion, man vet aldrig.

Bye Bye


Hormonguiden

Hej fick denna av Anna per mejl idag, tyckte den var "klockren" ha ha ha, Skickade den även till Magnus, efter ett tag ringde han & undrade om han skulle köpa hem vin.....vaddå skall vi fira ngt undrade jag...??? visste att han satt i bilen, därför trodde jag inte han hade hunnit läsa den, men han tar emot mejl på mobilen.

Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!


Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin...


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck.


Här, ta lite vin...


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...





Tretton olika betydelser för PMS:

1.  Pass My Shotgun (Skicka mig min pistol)

2.  Psychotic Mood Shift (Psykotisk humörsvängning)

3.  Perpetual Munching Spree
(Oändligt tillstånd av mumsande)

4.  Puffy Mid-Section (Plufsigt mellan-parti)

5.  People Make me Sick (Folk äcklar mig)

6.  Provide Me with Sweets (Förse mig med godis)

7.  Pardon My Sobbing (Ursäkta mitt snyftande)

8.  Pimples May Surface (Finnar kan dyka upp)

9.  Pass My Sweatpants (Skicka mig min mjukisbyxor)

10.  Pissy Mood Syndrome (Pissigt humör syndromet)

11.  Plainly; Men Suck (Helt enkelt, män är hopplösa)

12.  Pack My Stuff
(Packa mina grejor)

och här kommer min
favorit :

13.  
Potential Murder Suspect (Potentiell mordmisstänkt)

Skicka denna information till alla dina hormonella vänner och till alla som behöver ett gott skratt...
...och till alla män som behöver en varning.


Ett tag sen....

Myspace Comment: Wednesday

Jag har blivit efterlyst ! 
Tydligen några som saknat mina inlägg....& det är ju kul.

Har inte haft ngn blogglust kan man väl säga, samt att jag varit upprörd över en sak som jag tänker
berätta lite senare om, därav har min blogglust varit down.

Hursom helst, idag ledig dag ! skönt, skall fara & handla så det finns lite mat i kylen, lite tvätt av kläder tänkte jag ochså hinna med, ja inte för jag är precis orolig för att bli sysslolös, finns ju massor att göra.

Mina tankar går rätt mycket åt stockholms hållet just nu......dels till Marie & Roger som precis köpt ett otroligt ställe ute i skärgården, vilket klipp, är sååå glad för deras skull, samtidigt blir man ju avis fast på ett "snällt" sätt, skulle inte vara fel att få tag i nåt sånt om jag säger så då....Ja man lever bara ett liv & då får man väl ta vara på det anser jag (maken instämmer).

Nej nu måste jag sätta lite fart har ju inte ens läst tidningen & gått ut med hunden ännu.


Kram på er läsare som jag vet läser.
Och till dom som vill ge sej till känna....

Sköna söndag

Myspace Comment: Sunday 14

Kommer ni håg att det gick ett program som hette "sköna söndag" ngn gång på 80-talet, jag minns att mamma alltid skulle se det programmet, & minns jag rätt så var väl Lanefelt med & kniiip, ja ja jag bara kom & tänka på det.

Jo gästerna kom till slut....tydligen ett litet missförstånd, hursom helst var det super kul, tror inte jag skrattat så mycket på sistone, hon är tok rolig, Mia alltså, jag är till & med hes idag.

Här kommer lite kort fr gårdagen, blev inte så många, för det var mest Mia som knäppte....får se om hon hittar sladden till kameran ngn gång, så hon kan lägga ut dom.


Dukningen, jag tycker ju om sånt jag...nytt för i år är kristall ljusslingan & kakformarna som jag har värmeljus i, tyghjärtan hade jag sen vårt bröllop.


Här sitter brudarna !!! Vi kör buzz turnering med grabbarna, skit kul hade vi.


Grabbarna tar detta på fullaste allvar.....Mia & jag satt mest & skrattade.


Lina & Amanda hade ochså kul, dom spelade in en film....så här har dom "klätt upp sej"

Jaa & sen fanns det ju fler kort, men dom lägger jag inte upp....

Här kommer lite övriga kort:


Denna fina bukett kom min mamma med inför "alla hjärtans"


Och denna fick jag av min man, + att jag snart kommer få min brudbukett inglasad.


Denna fina orkide kom Mia & Tobbe med.


Här är Gustav efter en match igårdagens turnering, han är lagets "målis"


Och till sist, lill gumman som somnat i mammas säng, tidigare i veckan, hon ser fridfull ut när hon
sover....tonåringen min.

Ja det var vad jag har att bjuda på, vad har ni ??? kanske ngn liiiiten kommentar.....

Tjingeling!

Alla hjärtans dag



God kväll på Er, har inte haft tid & bloggat på ett tag, just nu har jag lite tid över då jag väntar på gästerna, som för övrigt skulle vara här kl.17.00 (nu är den 17.15) men men man känner ju Mia....så det är liksom ingen suprise precis,
men som sagt då har jag ju lite tid över för Er istället !!!

Har väl inte hänt så mycket, Gustav har haft innebande matcher idag, så där har vi ju varit, sen har jag mest fixat inför middagen, som kommer att bestå av följande:

Förrätt:
Västerbotten Royal med Löjrom

Varmrätt:
Fläskfilé med Kantarellsås
&
Hasselbackspotatis

Efterrätt:
Ceme Brule
med hemgjord hallonsylt i botten


Ja jag tror det blir fin fint jag, lägger ut ev recept imorgon, + att då kommer säkert en massa bilder ochså.

Lite spontan främmande fick vi idag ochså av Håkan (Hacke), jätte trevligt.

Gustav är på lan hos Anton, så nu har Sara en till son....

Just det, måste ju gratta Marie & Roger på Värmdö till det nya huset !!!! Alltså snacka om hus.....7 sovrum & tre toaletter, utomhus pool & utomhus bubbel, poolbar, alltså ni kan inte fatta vad fint huset är, som tur blev vi nerbjudna till midsommar, så då skall Nilsson ligga i poolen & dricka paraplydrinkar !!!!

Nej gott folk nu skall jag göra det sista

Ps. Dom har inte dykt upp än !!!!! (kl.17.24), fasen man börjar ju bli hungrig.... ds.
Typiskt Mia......

Bye Bye

Blev inte som jag hade tänkt mej

Myspace Comment: Hi, Hello, Aloha 52

Jo jag skrev ju tidigare att jag skulle måla om lite saker......hmm det gick åt skogen, så jag fick fara till stan & köpa nya jä..a lampfötter. Men jag har alltid tyckt dessa varit snygga.



Jo där ser man trodde jag var fyndig jag, köpte sprutfärg för 99:- & det gick åt skogen färgen under liksom "jäste" himla kul då......ni som känner mej, vet ju att inte kan jag vara utan lampor i fönstret, så till stan bar det iväg, snacka om oförutsedd utgift.....ja jag nöjjer mej inte med 99 kroners heller.....phhu.

För er som inte vet så hade jag svarta lampfötter tidigare, men då jag tidigare inhandlade dessa lampskärmar ville jag ha vita fötter nu.

Så nu får Mia & Tobbe "fattiga riddare" till middag på lördag.....hi hi hi

Sov gott !
(för det lär väl inte jag göra....)


Gräsänka

Myspace Comment: Wednesday

Ja då var man själv då, ja förutom barnen då, & det är inte klokt vad skönt jag tycker det är, missförstå mej rätt nu, men det är bra för alla att få vara själv ngn gång, det tycker Magnus med.

I och med det så skall barnen & jag till birsta, käka middag & handla alla hjärtans present
(Gustav skall handla till sin tjej), middagen intar vi nog på "donken" så lyxigare än så blir det nog inte med den saken.

Barnen säger: att alltid när dom är själv med Magnus, så blir det så gott som alltid fläskpannkaka el rester när dom skall äta, annat är det med mamma....så jag påpekade detta till min man & fick till svar: att han har tydligen inte samma ekonomi som mej.....(fri tolkning).


Detta blev barnens middag i förgår pankisar med nykokt hallonsylt, men nån fattades...& det var Kevin, en kompis till Gustav, utav ngn anledning dom få gånger han är här, så lyckas jag alltid pricka in denna måltid.

Sen skall vi iväg & handla mat, får ju "stor främmande" på lördag minsann, Mia, Tobbe & Amanda kommer, men det blir lungt eftersom jag skall jobba mitt första arbetspass i kiosken kl.10 på isladan åt hockeylaget, därav val av gäster, för jag antar att Mia kommer att köra så det blir som sagt lungt, jag hade inte tordas bjudit typ Anna & Katarina, för då vete håken om jag tagit mej till ladan dagen efter......hi hi

Nej nu skall jag bege mej ut i förrådet för jag skall sprutmåla lite saker.....ni får se resultat senare, jag råkade nämna för Magnus att jag tänkte måla uppe i tv-rummet, men det gick icke det, trots att jag tänkte täcka för osv, han vet sen tidigare en gång när vi bodde i edsgården & jag skulle spruta en sänghimmel i guld, resultatet blev att stackars Nicklas (grannen) fick även sin rondell eller vad det var ngt verktyg var det ivarje fall, som Magnus hade lånat, ochså guldfärgat...stackarn, men jag hade täckt över Magnus skoter ivarje fall.....

Ha en bra dag !

Bilder

God kväll !

Är ju bara tvungen att lägga in lite bilder på vårt vinterlandsskap !!!
Det har kommit minst ½ m snö, tror baske mej det kommit ännu mer än så under helgen.




Här ser man skymten av Magnus & snöslungan









Detta är snöhögen i områdets korsning....


Lite pyssel har jag hunnit med idag, egenhändigt gjorda ljusmanchetter.


Fortsatt trevlig kväll !


Snö snö snö.....

Myspace Comment: Sunday 11

Jaa snöskottning är väl vad vi mest sysslat med sen i fredag´s det har säkert kommit 4 dm snö i helgen & det vräker fortfarande ner, så det blir minst en sväng till innan natten, & som det ser ut så skall det bli
sol & -10º imorgon...

Melodifestivals mys blev det hos oss igår ivarje fall, jag tyckte låtarna som gick direkt till finalen var bra, fast bäst var ju Alcazar !!!!
Men "snälla snälla snälla" ta bort åbäket....alltså den kvinnan måste ju gå på nåt ???
Vad tyckte ni ??

Dagens middag blir
Kasslergryta:



Receptet finner ni under "kategorier" --> recept,  här på min blogg.

För övrigt har det som sagt inte hänt ngt speciellt, vi går bara runt & slappar liksom, Gustav har innebandy träning kl 18.25 så det är det enda vi har att passa, & i morgon blir det arbete.

Mysig söndag på Er


Taccorullar

Taccorullar

400g köttfärs
8 st små tortilla bröd
1 gul lök
1 påse tacco mix
Salt & Peppar
(Ev. salsa)

Gör färsen & portionera ut & rulla ihop, lägges i en ugnsfast form.

Sås:
(Eftersom jag tycker om mycket sås så brukar jag öka på mängden, men här nedan är orginal receptet.)

3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl cr.fraiche
1 brk hackad chili (finns i hyllorna vid taccos)
Salt & peppar

Röres & kokas en liten stund, häll över rullarna & in i ugnen 200-220º ca 20 min eller tills det börjar få färg.

Detta går idealiskt att förbereda typ dagen före om man vill, men slå inte på såsen förrän det skall in i ugnen.
Serveras men en fräch sallad till.

Smaklig Måltid !!

Tjejfest

Myspace Comment: Saturday 10

Tänk vad tiden går fort när man har roligt !! Vet inte vart kvällen tog vägen.....vi åt gott, surrade, sjöng, spelade spel, ja som sagt det var jätte trevligt !!

Här kommer lite bilder från gårdagen hos Katarina:


Kristina, Disa, Sofie & Cissi


Sara & Kristina


Maaat !!


Kristina & Katarina, fräna brudar det där


Trallande jäntor, Katarina & Cissi, inte klokt vad snygga man kan vara i kroppen trots åldern !!

----------------------------------------------------------------------------------------

Ja &sså måste jag ju ta lite "hemma hos" bilder, jaa den här kvinnan har hur fint som helst skall ni veta, man blir riktigt inspirerad !!




Del av hallbordet


Synd jag inte knäppte innan alla hade kommit, dvs utan en massa kläder.


En av tre katter, kom inte ihåg namnet på den här sötisen.

Jaa & Nilsson bangade, när dom flesta skulle ut på krogen....men jag hoppas dom fick kul trots att inte jag var med.....hi hi hi

Så när jag anlände hemma strax före kl. 24.00 så möttes jag av den här snyggingen !



Ha ha, ja som ni ser så får vi bara ännu mer snö, så han var tvungen att dra av innan han la sej, & det snöar fortfarande så det blir en skottning till ikväll.


Fin vinterbild

Imorse hade Gustav samling kl.07.00 på Gärde inför en hockeymatch, tur man har en otrolig man, för jag fick sova + att dom skall iväg nu kl. 14.00 till isladan för att spela örnligan. Jag ÄLSKAR dej Magnus !!

Jag & Lina måste iväg & fylla upp mat förrådet inför Melodifestival mys som vi tänkte ha.

Till middag tänkte jag göra Taccorulla med underbart god sås & sallad.
Blev lite sugen då Marie ringde om receptet igår.

Må bäste man/kvinna  vinna ikväll !!

Äntligen fredag

Myspace Comment: Weekend 03

God morgon !!

Fredag igen.....kul, för ikväll skall jag på tjejfest till dom här två:



Skall bli jätte kul, längtar verkligen !!

Precis nu när jag sitter med detta inlägg ringer den här bruden & surrar en stund:



Alltid lika trevligt !!

Idag skall jag bara softa runt, gå ut men hunden, möjligtvis en sväng på affären, ta mej ett bad, ja som sagt bara ta det lungt, sköönt !

Måste ju bara få berätta vad min älskade make sa om rosenbuketten jag köpte:



Han tyckte det såg ut som en sån där tvättsvamp som man har i badet.....snäll han var då ! ja det är väl kanske därför det är mest bögar som älskar inredning osv....naturligtvis finns ju även där undantag, dvs några få "vanliga män" som har det som sin hobby. Kom nu ihåg att jag inte har några fördommar i detta ämne !

Nej mina vänner mer än så här blir det nog inte idag (såvida det inte händer ngt speciellt, ex, om miljöinspektörn kommer cyklande med ngt nytt brev osv)

Jag tar med kameran ikväll, så har ni tur får ni se lite kort imorgondagens inlägg.

Förresten så har inte signaturen POMPOM gjort sej till känna ännu, vem är du ??

Ha en skön fredag !

Pysseldag

Myspace Comment: Wednesday

Idag har jag rensat & städat lite, mest rensat, gick lös på skänken i köket där jag förvara ljus, lyktor, servetter, underlägg m.m. Det blev en kasse med skräp iallafall, + att jag fick lite överblick om vad som fanns där, jag hittade till och med en godispåse som jag glömt...!!!

Lite pyssel har det ochså blivit, har hittat plats åt det som inhandlades igår





Kom ju på att detta fat köpte jag till julkarrisarna, & det passade ju jätte bra. Och som tur var köte jag ju två fat, så den andra buketten ochså fick sej ett.





Det fick även bli en bild på vårt brölloppsfoto, den gröna pricken blev av kameran.

Och på tal om brölloppet så ringde Gerda i söndag´s & tänkte börja med min brudbukett....jo vi gifte oss för snart 1,5 år sedan....
För er som inte vet vem hon är så kan man lämna sin bukett till henne & hon konserverar den & arrangerar den i en "tavla" med glaskupa på, jaa den som väntar på ngt gott väntar tydligen aldrig för länge!

Bara för det vet jag inte om jag vill ha en brun eller en vit ram ?? Vad tycker ni ??

Nej nu skall jag se till att sonen & mannen kommer iväg till isladan, det är familjedag där med a-laget så det blir en massa jippon, Gustav längtar.

Lina sitter & pluggar, själv tänkte jag fortsätta & städa lite till.

Ikväll blir det lite häng framför tv:n Semestersvenskar & Made in Sweden på 4:an,
imorgon blir det till att fara & arbeta.

Ha de bra

Slut som artist.....

Tuesday Comments

......känns det faktiskt som, för idag har Mia & jag varit & shoppat i H-vall !!!

Jag har ju sagt flera gånger att jag vill gå på Albert & Herbert samt Dollar Store, men har inte tagit mej dit förrän idag.
Jo det fyndades en del, kan väl inte påstå att jag var jätte impad av affärerna mer än att Dollar Store var mycket bättre än i H-sand. Men som sagt lite handlades det i alla fall såsom plastbyttor, sockar, ljus, rengöring, kakmått som jag skall ha värmeljus i, lite mer julklappar & en morsdagspresent till mamma, tårtpapper, liten zink balja för att ha snaps i, ja det var säkert mer som jag inte kommer ihåg just nu.

Här kommer bilder på mina favvis fynd ialla fall



2 st såna här underbara "platta" buketter blev det, vet inte riktigt ännu var dom skall få stå, om inte annat är dom snygga som till en dukning. 75:-/st Kjelles (ligger berdvid Albert & Herbert)





Super söta ljuslyktor 29:-/st Albert & Herbert



Jätte söta ljusmanchetter 30:-/st Kjelles

Sen var vi ju & käkade lunch, & när vi for hem skulle vi besöka Nordljus, jag hade "sparat mej" till den affären & tror ni inte på fan att det var stängt månd +tisd !!! typiskt när jag äntligen var på "fel sida " stan, ja ja det får bli en annan gång.

Nu sitter vi & väntar på Att Mia, Tobbe & Amanda skall komma hit, för Tobbe skall ge oss massage !!!
de ni (kan kanske behövas efter en sån här dag)

God kväll


Underbart är kort

Myspace Comment: Sunday 14

Jaha då var vi hemma igen då....vi har haft en otroligt mysig lördag på berget, inga problem med ngn ting trots Skid SM, vi fick väl förklara för si så där en 4 olika parkeringsvakter att vi skulle på hotellet, men det var inga problem. Rummet skulle vi inte få förrän vid 15-tiden, men även det var klart när vi kom - kanon

Här kommer lite bilder på rummet, vi kostade på oss mini sviten:





Utsikten fr vårt rum


När vi var installerade & klara så intog vi spa:et, har aldrig varit där sen dom byggde om, hur mysigt som helst, vi badade, pratade & pratade & pratade (ingen som avbryrt osv....) bastade, åt lunch, ja bara var liksom









Men varför är inte jag med på några bilder då, tänker ni nu säkert....lungn det kommer mera, hi hi hi

Eftersom vi hade så fint rum måste man ju passa på att utnyttja även det, man skulle haft en natt till så man hinner med allt.





Jag sa till mamma att jag skulle knäppa kort på innehållet i min toalettväska, observera att jag använder allt trots en enda dag......hi hi & då syns inte fönborsten & plattången, Magnus han ruskar bara på huvudet, ändå så har det krymt med tiden.



Sen bar det av till restaurangen & 3 rätters middag, huuur gott som helst, det var ngn slagst hjort till förrätt, majskyckling & potatis till varmrätt, & ngn supergod kaka med glass till efterrätt.









Efter detta gick vi ut till "eliterna" & tjuvlyssnade på deras underhållning, jätte kul, & där träffade vi Hinken & Thomas Svedberg & sist men inte minst Gunde Svan


Gunde på scenen

Ja som ni ser så var det en jätte mysig helg, nu skall jag fara med min dotter på stan, man tänker ju inte på att det är öppet på söndagar ochså.

tjinge ling

RSS 2.0