Fredag kväll

In memorian



Nu är Misse kissen borta....knäppte detta kort innan vi satte han i buren.
Var fasen det jobbigaste vi gjort, Iris var det ochså jobbigt med, men hon fick en jätte bra familj att flytta till iallafall, men på ngt vis känns det bra att vi gjorde så här, eftersom Missen var en väldigt speciell katt, med många egenheter som jag tror det bara var Magnus & jag förstod, därför kändes detta trots allt bäst,
så vi vet vart vi har han.

Förutom detta så har städning städning städning & tvätt stått på schemat, inte för att jag kan påstå att jag har smutsigt hemma, utan för att vi måste få bort så mycket det bara går från katterna, med tanke på Gustav´s allergi. 
Maken & jag har legat i hela dagen, så det är såååå rent & frächt här hemma just nu,
skall fixa det sista imorgon.

På em for Lina, jag & Gustav in till stan, sonen hade ääääntligen bestämt sej för att klippa av håret, yiipppii tänkte jag & beställde tid omg. Men han går bara till min frissa Nina på Sprej, och det är förståeligt, för hon är grymt duktig på att klippa tycker vi, han blev jätte fin i håret, fick tom godkänt av syrran, men "smakar det så kostar det"  skall knäppa ett kort så ni får se.

Lite shopping hann vi ochså med, eller rättare sagt Lina, dessa skit snygga skor inhandlade hon

Gud vilken varm & solig dag det har varit 18º, så vi gick till torget för barnen ville ha glass, & jag köpte vita panseer som jag skall plantera imorgon.

Därefter for vi hela familjen till Örjan & Nicola på hamburge grillning, hur gott som helst, gubbsen skulle nämligen in på basketmatchen som vi för övrigt vann, dom blev inskjutsade & jag & barnen får hem, lite handling på Lidl vart det på hemvägen ochså. Sen har vi legat & tittat på Talang + Berg flyttar in,
lungt & skönt mao.

Nej nu skall jag gå & lägga mej, mycket på schemat imorgon kan jag lova.

Natti Natti
&
sov så gott
Misse kissen, vi saknar dej....

Det var länge sen sist !

Myspace Comment:  Good Afternoon 28
Jaa vad säger man, känner mej som en rätt så upptagen kvinna nu förtiden....men det känns ju i och för sig kul för min del då, men kanske inte för mina bloggläsare,
men skall försöka skärpa mej nu. Nytt utseende igen, tog tillbaka den gamla, kände mej inte liksom "hemma" med den rosa.

 Har som sagt inte skrivit på prick en vecka nu, så det är ju lite som har hänt.
Jobb som vanligt, dock inte i torsdags då jag var febrig, sen kryade jag på mej. 

Fredag:
Var jag äntligen och gjorde naglar, hos Anette på Nagelverkstan www.nagelverkstan.vpsite.se  
har varit utan i 1 ÅR !! jaa det är ju inte heller likt mej....


Jag har alltid fransk manikyr, "hottar" iregel till ringfingrarna, jag tycker det ser så fräscht ut, speciellt till sommaren.

På em for jag & Lina in till staden för att käka Taco buffé på Bite Line & gå på bio.
Magnus & Gustav var på basket matchen.

SF Bio: 17 again
Jätte bra film tyckte vi båda, det var väl bara det att det var jag, Lina & en MASSA "fjortisar", som Sara sa: "fjortis Bettan" hi hi hi, närå i slutänden tror jag nog att det var Lina & jag som fattade vad filmen gick ut på. Dom andra satt mest & fattade ingenting, fnissade & sprang på toa....stackars Lina skämdes ju över mamma, som inte kan vara tyst, vart ju tvungen & säga åt dom att sätta sej ner så man såg ngn ting av filmen.....gud om det hade varit min mamma, jag hade ju dött jag. Men vad fasen har jag löst en biobiljett så vill man ju se filmen & inte en massa "fjortisar". eller ??

Lördag:
Hade vi sorg här i familjen, vår älskade "primpessa" Iris flyttade......naturligtvis var vi ju jätte tacksamma för det, men jobbigt & svårt var det ju, vi for hela familjen ut till Söråker där hon nu bor hos en jätte mysig familj med 5 barn (tror jag), och Iris älskar ju barn, & allt verkar gå jätte bra.



Vi känner ju denna familj, så jag vet att hon kommer att trivas, så jag vill tacka Er för att ni tog hand om henne, & tack även till Sara som tipsade !! Resten av lördagen gick jag på Ipren hade såå ont i huvudet av allt grin, strorstädade även Gustav´s rum, jaa naturligtvis åt vi gott & drack vin....


Pizza Riva a´la Bettan blev det till middag (se recept under min länk: "recept")

Söndag:
Vart det lite av varje, besiktning av en lägenhet, Müssli tillverkades, Gustav ´s fotbollsträning, efter det skjutstade jag Gustav & Kevin på bio, under tiden gick jag på birsta & strosade alldeles ensam, jätte skönt, hem & fixade tacos till middag.

Måndag:
Ledig dag, som bestod av tvätt, städ, överlämnade lägenheten till nya hyresgästen, tog emot leverans av div. vitvaror vi beställt till lägenheterna, skurade toaletter, fixade middag. Som avslutning på denna dag satt jag mej med Lina & hennes skolarbeta & redovisning av Adolf Hitler, intressant måste jag tillstå, kan väl inte påstå att jag varit speciellt intresserad av den där mannen, men lite kul var det ju att läsa om hans historik.

Tisdag:
Jobbat, for en sväng på IKEA för att handla knoppar till garderober inne i 2:an, fanns naturligtvis inte det jag skulle ha, men tomhänt kom jag inte hem iallafall......600:- för 2 kassar "som jag inte visste att jag behövde" ngn som känner igen sej ??? ja ja blev lite nya filtar & kuddar, blir ju som sagt storstädning igen här till helgen, för då har missen flyttat till himlen,  :(...... & då måste vissa saker bytas ut efter 8 resp. 5 år med katter, så det behövdes handlas lite nytt.

På tala om att handla sånt man inte trodde man behöver, så blir nog detta svårslaget för min del ialla fall, detta har maken nyss inhandlat:

??????????????????????????????????????????????????????????


??????????????????????????????????????????????????????????
En metalldetektor !!!!!!!!!
Jaa mycket skall man vara med om.
Vet inte om han skall kolla så jag inte gömt pengar under nån matta eller så....
han är ju medlem & kassör i Arkeologiska föreningen, om det är det han skall ha den till
när dom är på ngn "utgrävning"
Tycker det hade varit bättre om han tog & "hottade" upp garderoben sin istället,
eller en ny trädgårdsmöbel hade ju inte heller suttit fel... 
Tänk er när vi nyss hade träffats, jäklar vad han handlade & snoffsade upp sej, nu ser jag han alltid i röd tröja & svarta jeans (arb.uniformen) på fritiden är det mysbyxor (ni ser ju skymten av dom på bilden...) & ngn reklam tröjja....men så är han ju en gift man nu. Ha ha ha.


Men jag älskar han ändå !
Hoppas han tycker detsamma när jag shoppar ?

Ja det blir ju liksom lite update av mina dagar, speciellt när jag inte skrivit på ett tag, men jag är sån som människa, jag har svårt för att skriva & älta om ngt speciellt ex. ngn tidningsartikel el. dyl tycker sånt är lite tråkigt jag, men jag bjuder ju naturligtvis inte på allt om mej här i bloggen, sån tokig människa är jag inte,
utan detta är jag & därmed min blogg.

Nej gott folk, nu blev det lite att läsa iallafall, nu skall jag kolla in:
Hitta hem & Äntligen Hemma
Sen blir det sängen
zzzzzzzz


Det är jag i natt mössan, den andra är min man....

Hadé bra & låt snön försvinna !!!




Nytt utseende....


Min favvis bild, då det är en kopia av Lina då hon var liten.

Snabb uppdatering innan läggdags, vilket skulle varit för länge sen, men var såå trött när jag kom hem fr jobbet, visade sej när jag vaknade att jag hade 38º i feber....bara så där, nu har det gått över, så nu är det väl meningen man skall ligga & vrida sej en natt till.....

Förnya sej måste man ochså, så jag tog & "hottade" till mej & bytte bakgrund, får väl ägna mej åt det, nu när man måste ha "uniform" på dagarna...ha ha nej det går jätte bra, inga bekymmer med klädval nuför tiden ialla fall, ngt mindra att stressa upp sej för....
Förresten så vill jag ochså skaffa mej en egen & fin hemsida, hittade nämligen en ny "bloggare" eller ny & ny hon har bloggat längre än mej, men hennes sida var så fin, finns ju hur många fina sidor som helst, men jag får hålla mej till blogg.se & dess bakgrunder, det funkar ju det ochså.

Förresten så längtar jag tills på fredag, för då skall jag till Anette (som för övrigt läser min blogg) & göra naglar !!! har inte haft några på snart 1 år....men det har varit helt ok, har väl bara haft en sån period helt enkelt, bildbevis kommer på fredag/lördag, törs ju inte lova för mycket, då jag vet att jag inte uppdaterar lika ofta nu för tiden, måste bli skärpning på den fronten helt enkelt.

Nu blev det ju inte ett snabbt inlägg ju...

Natti Natti

Påskafton

Spring Comment

Jaa man undrar ju vart det fina vädret som skulle råda tog vägen.

Men för vår del gör det detsamma, för vi har ängnat hela dagen åt tapetsering i ena lägenheten, blev super bra, tror att den blivande hyresgästen kommer bli jätte glad, nästa gång den lägenheten blir ledig, så skall vi ta oss an hallen + måla alla lister i kök, hall & v-rum vita. Vi har liksom inte hunnit gå igenom den lägenheten ngt, för det har varit brådis för den nya att flytta in, och det måste vara helt tom för att vi skall kunna göra det ingreppet.

Gårdagen började med att ungarna fick leta sina påskägg, ja jag vet att men gör det på påskafton, men eftersom mina barn inte äter godis under detta år, förutom nu till påsk, så måste dom hinna äta upp innan påskhelgen tar slut, därför fick dom det lite tidigare.




I år var jag lite fiffig, jag gömde dom i diskmaskinen resp. tvättmaskinen, så dom fick söka länge minsann.

Igår lyste faktiskt solen ett tag, så då åkte trädgårdsmöbeln fram & vi tog en drink med mamma & Lars i vårsolen. Jag hade bjudit hit dom på påskbord.




Hmm jag & mina dukningar, men jag älskar ju sånt.


Magnus hade minsann klätt upp sej till påsk....

Nej nu skall vi ta & fira lite påsk & att vi är klar i lägenheten, Lina befinner sej på ön & Gustav är med mormor men kommer hem ikväll, så just nu råder tysthet & lungn i vårt hem.

GLAD PÅSK
Hoppas solen lyser imorgon !

Ett år går fort....



Idag för ett år sedan satt Magnus & jag på planet på väg till Thailand, närmare bestämt till Koh Chang.
Väldigt varmt var det, så nästa gång far jag inte den här tiden på året, men mysigt, vackert & helt underbart var det ialla fall.


Trats flygplats


En blek Magnus har nyss landat.


Magnus snorklar


Buffén på båten "Thai Fun" som vi var ute på en hel dag, behöver väl inte nämna att det smakate utsökt!



Stranden på Koh Maak


Vårat hotell som låg precis vid havet


Stranden vi tillbringade dom flesta dagar på.


Vår strand


Här åt vi vår frukost.


Strand baren


En lite bit uppåt på vår strand


Nygifta paret vid poolbaren


En bränd make, som fick tillbringa mååånga dar under parasollen....


Frukten som vi åt på dagarna


Här var det så jävla varmt (på kvällen) vi var så sugen på ngt salt, så det blev tonfisk pizza & vatten


Från vårt rum med havsutsikt, här dricker vi Sam sung (rom) & cola & spelar yatzy


Nilsson efter ett par Sam sung


Klassiskt kort på Magnus vid pool kanten, fast här är han vaken & ingen drink.....


Bara ett axplock av allt vår hotell restaurang hade att erbjuda.


Vy från vår pool


Här dricker jag för första gången ett iskallt röd vin, & snacka om gott i den värmen, ni ser väl på glaset.


Här sitter vi hemma hos en familj som även hade sin moppeverkstad där, vi fick ju punka på motorcykeln, kolla in vaggan bakom mej, alltså detta var deras v-rum typ.


"Chauffören"


Så här såg det ut när vi gick till frukosten varje dag.


Längre upp än så här kunde han inte klättra....alldeles utanför vårt hotellrum.


Tror detta var Long Island nr 4:a......Sky bar på Bangkok´s högsta hotell Bayoki sky (tror det stavas så)


Hotell frukosten


Magnus ville att jag skulle knäppa kort på honom med alla kassar som jag hade shoppat, & han betalade & sa inte ett pip på hela dan, närmare bestämt  i 7 timmar !!!


Detta var vad som handlades i Bangkok, det vi handlade på koh Chang var redan nerpackat.


Utflykt på floden hann vi ochså med innan vi skulle fara hem.


Här är lite av vad som bjöds på en av båtarna + gratis dricka & alkohol.


Det var ju här dom spelade in en av Bond-filmerna.


Flod båten.

Jaa nu har jag delat med mej av vår fantastiska resa vi påbörjade för exakt 1 år sedan, hoppas & vill fara tillbaka fast då med barnen.

Tjing tjong

Ledig dag



Hi hi, hur söta är inte dessa då !

Idag har jag & Boris varit ute & gått i detta fantastiska vårväder, som sagt det är måndag idag, vet inte hur många måndagar i mitt liv som jag sagt "att nu jävlar" dvs nu skall jag ta tag i vikten.... blev lite taggad igår då jag var ute & promenerade, så jag tänkte nej nu fortsätter med den förändringen, precis när påskveckan börjar...ja ja får väl motionera lite extra då, så man kan få i sej lite god mat & dryck till påsk.



Betr. påsken, så tror jag det är första gången på jag vet inte när, som vi inte har ngt som helst inplanerat, har försökt att bjuda några vänner, men det har inte passat så bra, typ jobb & födelsedagskalas för deras del. Känns lite konstigt eftersom vi alltid brukar ha främmande så gott som hela påsken eller varit i fjällen.... ja ja det blir nog så mysigt ändå, hoppas på fint väder, tänkte ta fram trädgårdsmöbeln ifall det blir grillning.



Idag håller jag på med tvätt av kläder, en lasagne med god sallad skall det bli till middag.
Får se om jag lägger mej & tittar på nyaste Bond filmen,

James Bond 22: Quantum of Solace (2 disc)
jag somnade ju när hela familjen skulle se den sist.....inte för att den var tråkig, men jag var nog för trött.

Betr. min klåda som jag har lidit av i nästan 2 veckor, ifredags for jag till VC för då stod jag inte ut längre, 2 st sköterskor tittade på mej & hade aldrig sett ngt sådant tidigare, jag var ju helt inne på skabb, men det var det inte sa dom, dom ville skicka mej till läkaren, men fanns bara en tid på em & då var jag med Lina som skulle pierca sej.

Vi bestämde att jag skulle testa allergi tabletter, så ner på apoteket det bar & 1200:- fattigare, jag var även tvungen att ta ut min blodtrycksmedecin + att jag även köpte en ny duschceme som jag varmt kan rekomendere, tom Lina använder den, lite dyr kanske, men försvinner klådan är det värt det, huden blir jätte len & man känner sej inte torr.


Shower oil   82:-

Och klådan försvann när jag tog tabletterna, så mao är jag ju allergisk mot ngt, men vad.....


Nej nu skall jag duscha efter en lång & svettig promenad.

Ha en bra dag !



Nu är hon firad !!



Ja idag hade vi kalaset för Lina.
Hon fyllde ju i tisdags 31/3 men eftersom det var mitt i vecka så firade vi med släkten idag istället. Mycket presenter/pengar blev det, så nu skall hon tom investera en summa i ryska olje aktier....ihopp om att dom stiger tills hon bättre behöver pengarna i livet. (delvis Magnus initiativ) men så här är det med min dotter, hon lägger pengarna på hög hon....gör bara inte av med dom, (jo om hon får vara i min plånbok) men inte annars & då kan hon lika gärna investera, så slipper dom ligga i hennes kassaskåp.
Ja inte är hon lik mor sin i detta fall inte....

Ja ovan ser ni vad hon delvis fick av oss, snacka om en tuff tjej man har, hon "tar tjuren vid hornen" & står ut, enl henne gjorde det ont att pierca sej, blötögd låg min lilla flicka på britsen & höll mamma håååårt i handen....& då tänkte jag, vad håller jag på med....men hon ville verkligen detta. Skall sanningen fram så, har jag varit ung & haft kropp för det, så har jag ochså gjort det !!!! Men som Eva sa idag, skall en annan göra
ngt dylikt får man väl sätta dit en julgranskula så den inte försvinner ur intet...ha ha ha.

Här kommer lite kort fr dagen:




Lite av vad som bjöds på idag, förutom hembakade havrekex & golimpa

Tårtan glömde ja dels att knäppa innan vi börjat karva &sså glömde jag ju ljusen.


Min gull mormor Alva 88 år


Lina, mamma & mormor Alva


Lina & mormor Gunilla




Ja vad säger man, när min man är borta, så intar automatiskt ex:et samma plats tillsammans med hunden....

   


& här ligger "barnvakten" & sover !!medans vi andra fikar, han skulle passa Isak.....tror minsann det blev Boris som fick göra det.

Ja det var lite av vår dag det, nu skall jag se Robinson.

Kramis

Uppdatering !!

Spring Comment

Jo det märks man fått ett annat liv nu....men mycket mer givande & roligt, sååå roligt att man knappt har tid att uppdatera här i bloggen, men kära vänner bli inte oroliga nu, för det känns som jag har koll på läget....joo allvarligt, så känns det faktiskt.

Har som sagt inte uppdaterat på en vecka nu....mycket att gjort dels i samband med min dotters födelsedag, som vi för övrigt firar nu på lördag för släkten, men självaste födelsedagen fick hon bestämma restaurang, så jag undrade vart min matkräsna tonåring ville äta, spelade ingen roll bara det blev kött....



Så det blev restaurang Victoria, ett säkert kort tyckte jag, då det gällde hennes önskemål.

   

Mätta & belåtna & som kronan på verket: efterrätten som Lina tog:

Havreflarn, bland det godaste efterrätt jag ätit (& resten av familjen)

Men dagen började faktiskt med dettakl.05.45:

Presentöppning, märk väl Boris som är nyklippt & fryser


Iris älskar snören & paket !!


Filmnörden Lina var nöjd med morgonens paket öppning, förutom alla filmer, så fick hon även en tid hos frissan imorgon (fredag) för klipp & sling.
Snacka om en som blev glad, men när vi sen på em skulle ut & äta så ville hon att vi skulle spara en present tills restaurangbesöket.....

Men innan så bar det iväg till skolan & dagen till ära så fick lillebror hänga med till Lina´s skola, snacka om en som längtat & var hel nöjd....jo säkert Lina ochså, men Gustav han såg verkligen fram
 emot detta:



Här kommer presenten som hon fick vänta på:

En piercing i naveln  !!
Imorgon (fredag), snacka om en som blev glad & nervös på samma gång !! ha ha ha
Hon trodde nämligen inte att hennes "hel ylle mamma" skulle gå med på ngt dyligt,
därför hade hon lagt ner det hela.

"Man skall va försiktig med vad man önskar, för har man tur, så blir det som man vill...."
Bildbevis kommer imorgon !!

Jaa förutom det så har det bakats en hel del, här kommer ett litet axplock, resten får ni se efter lördagen


Jo Boris har varit på salong igen, men denna gång gick det inge vidare, dvs ingen frisyr, för har var så tovig, så detta var det enda rätta.....ja vad gör man, men det växer ju ut.
Här kommer en "före & efter" bild
  

Lite påskpynt har jag ochså hunnit med, lite tidigt kanske, men får väl passa på innan kalaset, så är det ivarje fall ngn varelse som får se, alltså barnen tycker detta är viktigt (&sså jag då)









Nej gott folk, nu har jag väl uppdaterat så det räcker !!!

God Natt !!
Från en som det fortfarande kliar väldigt mycket på

Imorgon väntar "La stada"




RSS 2.0